Talent voor dressuur

werkendam • Kim Noordijk (Werkendam) en Don Davino Horsepoint hebben vorige week zaterdag het KNHS-Divoza kampioenschap voor vijfjarige dressuurpony's gewonnen. Anouk Strikkers plaatste zich voor het NK in Ermelo.

De 17-jarige Kim Noordijk had zich met de mooie palomino ponyhengst geplaatst voor de finale in Kootwijk. De combinatie behaalde de hoge score van maar liefst 91,75. De titel 'meest talentvolle vijfjarige dressuurpony van Nederland' was dan ook voor de Werkendamse en haar pony.

Ze rijdt de goedgekeurde hengst nu ruim een jaar. Ze begonnen helemaal bij nul, maar al vanaf het begin zag Kim het helemaal zitten met de mooie pony. Hij ziet er prachtig uit, kan mooi lopen en wil ook altijd werken. Ze zal de pony nu verder africhten.

Anouk Strikkers werd met DVB Iron Man (Biesboschruiters) regiokampioen dressuur in Heerjansdam. Van de Biesboschruiters hadden zich een aantal combinaties weten te plaatsen voor dit kampioenschap van de regio Zuid-Holland. Tijdens dit kampioenschap waren ook weer tickets te verdienen voor de Hippiade (NK) in Ermelo. Ze werd met maar liefst 2% los van de nummer 2 kampioen in de klasse L1. Zij mogen nu begin september gaan strijden om de Nederlandse titel. Naast Anouk wisten ook Chelsey 't Zelfde met Cyrano (L2) en Kim Noordijk met Cees 2Fithorses (Z1) zich te plaatsen voor dit kampioenschap.