Verenigingen runnen horeca nieuwe sporthal

heusden • De gemeente Heusden zorgt voor de nieuwe sporthal Dillenburcht, de sportverenigingen zorgen er samen voor dat de horeca van deze nieuwe gemeentelijke sporthal wordt gerund.

De gemeente gaat de sport- en de horecavoorziening (verenigingsruimte) in de nieuwe sporthal Dillenburcht in Drunen verhuren aan Stichting De Burcht. Deze stichting is een samenwerking van SC Elshout afdeling Handbal, de Handbalvereniging Avanti en Volleybalvereniging Minerva uit Heusden. Vorig jaar ontstond bij deze drie verenigingen de idee om de handen ineen te slaan en de horeca samen te gaan runnen. Ze stroopten de mouwen op. In september gaat het daadwerkelijk gebeuren.

"Wij zijn blij met dit initiatief en het enthousiasme van de verenigingen om dit echt samen neer te zetten. Er komt een prachtige, nieuwe, sporthal, waarbij we op een hele fijne manier samenwerken met de gebruikers. We hebben een jaar lang intensief overlegt over de huur en exploitatie van de verenigingsruimte van Dillenburcht", aldus wethouder Hanne van Aart. De oude onderkomens van de verenigingen, in sporthal Onder De Bogen en sportzaal De Hoge Heide, worden afgestoten of gesloopt.

Net als in sporthal Die Heygrave gaat de gemeente de verenigingsruimte in Dillenburcht verhuren voor een lage, niet commerciële huurprijs (ongeveer 6 euro per uur) en onder schappelijke voorwaarden, telkens voor drie jaar. De gemeente zorgt voor het inrichten van de verenigingsruimte, die ook kan worden verhuurd aan andere gebruikers. De Stichting heeft verzocht om een bijdrage in de kosten voor het oprichten van de stichting en het opstarten van de exploitatie, ongeveer 2200 euro. De gemeente neemt die kosten voor haar rekening.