• René Lucas (links) is een van de drijvende krachten achter het After Summer Music Festival.
• René Lucas (links) is een van de drijvende krachten achter het After Summer Music Festival. Foto: Teus Admiraal

Aalburg staat unieke muziekdag te wachten

wijk en aalburg • Wijk en Aalburg staat zaterdag 16 september een unieke muziekmiddag en -avond te wachten: After Summer Music festival. Onder auspiciën van winkeliersvereniging Hart van Aalburg zijn er op het Marktplein vanaf 14.00 tot 21.00 uur muziekoptredens van lokale musici. En alles is gratis te bezoeken.

Halverwege het programma is er ook plaats ingeruimd voor de huldiging van brassband Oefening en Uitspanning vanwege het onlangs behaalde wereldkampioenschap op het Wereldmuziekconcours in Kerkrade.

"Tijdens de laatste jaarmarkt was er zoveel gezelligheid op het marktplein met muziek en een drankje. Toen is het idee geboren om dit uit te bouwen en deze unieke muziekoptredens te organiseren. Daar komt bij dat Aalburg heel veel muzikaal talent herbergt. De musici zijn allemaal Aalburgers of aan Aalburg gelieerd. Het wordt een soort 'voor Aalburgers door Aalburgers", vertelt een enthousiaste René Lucas, woordvoerder van de winkeliersvereniging Hart van Aalburg.

Op het Marktplein zal een groot muziekpodium worden gebouwd waar de muziekoptredens zullen plaatsvinden. Tegenover het podium komt een bar met foodgebeuren. "We gaan het plein gezellig aankleden. Er zijn picknicktafels, statafels. Het belooft een fijn weekend te worden", vervolgt Lucas. Mochten de weergoden niet goed gemutst zijn, dan trekken de organisatoren 'plan B' uit de lade. "Dan zorgen we voor overdekkingen, maar meestal zijn de weekends in september qua weer heel goed."

De Aalburgse bevolking kan uitgebreid kennismaken met de muziek die de vele lokale musici ten gehore brengen. De plaatselijke groep La Vie bijt om 14.00 uur het spits af met onder meer Ierse volksmuziek. Een uur later is Quickback aan de beurt. Dit muziekgezelschap komt weliswaar niet uit Aalburg, maar heeft wel Aalburgse connecties. Om 16.00 uur wordt Oefening en Uitspanning namens de gemeente uitvoerig in het zonnetje gezet door burgemeester Fons Naterop. De brassband wordt gehuldigd voor de behaalde wereldtitel en zal zelf ook nog optreden. Vanaf 17.00 uur vullen La Vie en Quickback weer het podium. Vervolgens is er plaats ingeruimd voor de jonge plaatselijke muziekgroep Thursday Night. Pop- en rockband De Nino's zorgt voor het afsluitende gedeelte. "Het mooie is dat de lokale muziekgroepen ieder een geheel eigen stijl hebben ontwikkeld. Het wordt zeer afwisselend", aldus Lucas. De commissieleden van Hart van Aalburg hopen van After Summer Music Festival een jaarlijks terugkerend evenement te maken. "Lokale muziekoptredens met een gouden randje."

Hart van Aalburg hoopt tot juli 2018 nog een achttal andere evenementen op het Marktplein te organiseren. Met het al bekende Moonlight Shopping in december wordt de reeks voortgezet.