• Arina van Vuuren heeft zin om aan de slag te gaan in de Etos.
• Arina van Vuuren heeft zin om aan de slag te gaan in de Etos. Foto: Teus Admiraal

Echtpaar Van Vuuren neemt Etos over

werkendam • De ondernemers Arina en John van Vuuren van AH Werkendam nemen de Etos drogisterij op de Hoogstraat in Werkendam over. Maandag 4 september is de overdracht en vanaf dinsdag 5 september runnen ze de winkel. Al het huidige personeel van de Etos blijft in dienst.

"We waren niet op zoek naar uitbreiding, maar dit kwam toevallig op ons pad en is een welkome aanvulling op onze supermarkt. De huidige eigenaar was op leeftijd en kwam zelf bij ons met het verzoek of wij de zaak wilden overnemen. Zo ging het balletje rollen en al snel besloten we het te doen", zo vertelt Arina van Vuuren die inmiddels de benodigde drogisterij papieren heeft gehaald om klanten te kunnen adviseren. Zij staat straks in de winkel en gaat zo 'haar eigen winkeltje' runnen. "Ik heb jarenlang met liefde en plezier in de supermarkt gewerkt, maar een drogisterij sluit toch wat meer aan bij mijn eigen interesses zoals geuren, cosmetica en geneesmiddelen. Voor de kinderen was ik vaak thuis, maar nu die ouder worden, wilde ik graag weer aan de slag. En toen kwam dit ineens op mijn pad."

Etos is net als AH onderdeel van Ahold en kent landelijk een éénduidige uitstraling. "Maar we gaan de look and feel van Etos wel veranderen, de kleuren worden zwart-wit. Eenmaal achter de toonbank wil ik vooral luisteren naar de klant. Wat missen ze nog in ons assortiment, hoe kunnen we nog meer service verlenen of klanten nog beter adviseren. Daar gaan we ons assortiment op aanpassen en de winkel optimaliseren, zodat we toegevoegde waarde kunnen bieden. Maar ook aan zoiets simpels als een mooi ingepakt cadeautje besteden we aandacht door met het personeel een inpakcursus te volgen."

Verrassingspakket

Speciaal vanwege de opening van de Etos op 5 september door het echtpaar Van Vuuren wordt drie weken lang een verrassingspakket verloot. Klanten mogen hun aankoopbon in de bus in de winkel stoppen, daar wordt wekelijks door Arina van Vuuren een winnaar uitgekozen. "Maar we hebben wel wat meer tijd nodig om het assortiment aan te passen en mikken vooral op de gezellige feestmaanden. Maar ook op de Biesboschdag presenteren we ons met een kraam op de Hoogstraat." En net als in de AH supermarkt broedt het echtpaar Van Vuuren al op bijzondere acties, waar ook de Werkendamse gemeenschap haar voordeel mee kan doen.

Bij de Etos in Werkendam werken thans zeven mensen; de winkel is zes dagen in de week open vanaf 8.30 tot 17.30 uur; op vrijdag is het koopavond tot 21.00 uur en op zaterdag sluit de winkel om 17.00 uur.

Hannie Visser-Kieboom