Badmintonclub Cross Smash zit in de lift

werkendam • Na een dip vorig jaar start badmintonclub Cross Smash het nieuwe seizoen met flink meer leden. Binnen de drukke bezetting van sporthal De Crosser is het gelukt extra ruimte te krijgen op donderdag.

Halverwege 2016 was het ledenaantal teruggelopen tot zestig. "Dat we aan het begin van dit nieuwe seizoen 105 leden zouden hebben, hadden wij nooit durven dromen", zegt voorzitter Richard Verschuren van BC Cross Smash. Vrijwilligers in de club zetten onder meer in op het vinden en binden van de jeugd. "Dat is gelukt, maar de uitdaging is deze jeugd ook geïnteresseerd te hóuden." Een tweede pijler was het versterken van de positie van de club binnen de Werkendamse sportcultuur. Zo is binnen de overvolle bezetting van sporthal De Crosser na overleg met de gemeente extra ruimte gekomen voor de badmintonners, die voortaan op donderdag vanaf 18:00 uur de hele zaal ter beschikking krijgen.

Over het sportcafé is de badmintonclub nog niet zo tevreden. Dat sluit qua openingstijden en assortiment nog onvoldoende aan op de wensen binnen de club. Daar hopen de badmintonners nog verandering in te brengen.

Het aantal recreanten steeg het afgelopen jaar, zonder speciale inspanningen en dus onverwacht. Verschuren geeft lessen aan de nieuwe recreanten. De eerste les van een serie van zes is donderdag, van 21:30-22:30 uur. Bij voldoende animo volgt in november-december een tweede blok.

q www.bccrosssmash.nl