Melden van initiatieven rondom Altena 2019

altena • Zoals bekend gaan de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem per 1 januari 2019 fuseren en de nieuwe gemeente Altena vormen. Ter gelegenheid hiervan zijn er onder inwoners en verenigingen al een aantal initiatieven ontstaan ter introductie van de nieuwe gemeente.

Voorbeelden daarvan zijn het organiseren van een cultureel of sportief evenement, het componeren van een Altenalied, het uitgeven van een (foto)boek, het ontwikkelen van een Altenaspel enzovoorts. De drie gemeenten zijn verheugd dat dergelijke initiatieven spontaan vanuit de samenleving ontstaan.

Rol gemeenten

Verschillende initiatiefnemers hebben de gemeenten benaderd met de vraag welke rol zij bij de uitwerking/ aanpak willen vervullen. Alvorens te bepalen wat de rol van alle partijen bij deze activiteiten kan zijn, lijkt het de gemeenten zinvol om eerst in beeld te krijgen welke initiatieven/ ideeën er daadwerkelijk leven in de samenleving en daarna met alle betrokkenen in overleg te treden. Op die manier komt er in beeld, welke plannen er zijn, waar samengewerkt kan worden, of er geen dubbele activiteiten bij zitten en hoe een en ander verder georganiseerd kan worden.

Het gaat daarbij nadrukkelijk om 'Altenabrede' activiteiten die verband houden met de fusie.

Initiatief aanmelden

Om deze reden worden inwoners van Altena, die plannen hebben om iets te doen voor de samenleving van de drie gemeenten dat verband houdt met de fusie, opgeroepen dit door te geven. Dat kan in eerste instantie door het sturen van een email aan cultuur@altena2019.nl met daarin de gegevens van de initiatiefnemers en een korte omschrijving van het plan. De ideeën kunnen tot 1 oktober aangemeld worden.

Na deze inventarisatie zal met alle initiatiefnemers contact worden opgenomen over de verdere aanpak.


q www.altena2019.nl