Verkiezingsdebat over sociaal domein

zaltbommel • De Adviesraad WMO en Jeugdzorg wil op 14 maart 2018 een verkiezingsdebat organiseren over belangrijke thema's, die verbonden zijn met de WMO, Jeugdzorg en Participatie.

"De vorm die ons nu voor ogen staat, is dat burgers over hun ervaringen met WMO, Jeugdzorg en/of Participatie onder leiding van een gespreksleider in gesprek gaan met de lijsttrekkers, woordvoerders en andere betrokkenen", schrijft voorzitter Leen van Leersum in een brief aan de besturen van politieke partijen in Zaltbommel. "Hierbij kunnen uiteraard ook de ambities en de plannen opgenomen in de verkiezingsprogramma's aan de orde komen."

De Adviesraad wil een breed publiek uitnodigen van inwoners, ervaringsdeskundigen, zorg- en dienstverleners en cliënten- en familieorganisaties. De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk partijen zich aanmelden voor deelname. Ook vraag de Adviesraad de politieke partijen om 'in de verkiezingsprogramma's zo duidelijk mogelijk te zijn over de ambities en plannen binnen het sociaal domein'. "Wij denken hierbij in het bijzonder aan de volgende thema's: preventie en aandacht positieve gezondheid, armoedebestrijding, eenzaamheid, alcohol- en drugsproblematiek, zorgmijding, aanpak personen met verward gedrag, wachtlijsten en wachttijden."