Kozakken Boys gaat voor tweede EM Cup-winst op rij

gorinchem • Net als vorig seizoen slaagde Kozakken Boys er in om de finale van de EM Cup te bereiken. Na de gewonnen finale tegen LRC Leerdam (na strafschoppen) volgt komende zaterdag op het terrein van Unitas het treffen met de Hoornaarse hoofdklasser SteDoCo.

Hoewel trainer Danny Buijs de finale liever vorig seizoen al had gespeeld, gaat zijn ploeg er naar zijn zeggen alles aan doen om de tweede cup op rij te winnen. "Aan de EM Cup zit voor de club net als vorig jaar natuurlijk een mooie prijs verbonden. We nemen de finale dan ook hartstikke serieus en zullen met een zo sterk mogelijk elftal voor de dag komen", blikt hij alvast voorzichtig vooruit. De finale bereikte Kozakken Boys op papier relatief eenvoudig. Van Nivo Sparta werd in de groepsfase weliswaar nog verloren, maar daarna waren onder meer Woudrichem (8-0), DSC (9-1), SVW (10-0) en WNC (3-0) stuk voor stuk niet opgewassen tegen de tweededivisionist. "Maar, met alle respect, je mag ook van ons ook wel verwachten dat wij de finale halen. Kijkend naar het niveau van de andere deelnemende regioploegen weet je dat er verschil zit in de selecties", meent Buijs. "Toch hebben we het in de voorbije jaren ook lang niet altijd makkelijk gehad met lager spelende ploegen dan wij." Waar Kozakken Boys dus als de favoriet zal worden gezien, is de oefenmeester er vooraf zeker nog niet gerust op. "SteDoCo heeft ten opzichte van vorig seizoen een aardige metamorfose ondergaan. Daarbij komt dat ze alweer even uit de negatieve spiraal zijn. De hoofden zijn er geleegd en ze zullen wat willen laten zien tegen ons. Met spelers ga ik geen risico's nemen, maar we willen graag winnen." Zijn collega, Frans Adelaar, wacht in Gorinchem na een serie oefenpartijen meteen al een finale. Die heeft de Hoornaarse formatie te danken aan zeges op onder andere Groot-Ammers (3-0), Achilles Veen (1-0), GRC 14 (6-1) en De Alblas (6-1). Adelaar: "De jongens hebben er vorig seizoen voor gezorgd dat we nu in de voorbereiding meteen een finale kunnen spelen. Die willen we graag winnen ook", laat hij er geen gras over groeien.

De EM Cup-finale tussen Kozakken Boys en SteDoCo begint zaterdag 12 augustus om 14:30 uur en wordt gespeeld bij GVV Unitas in Gorinchem.