• Vlnr. Mara de Vries, Rint de Vries, Joke van Oord en Anneke Blom.
• Vlnr. Mara de Vries, Rint de Vries, Joke van Oord en Anneke Blom. Foto: Lya Cattel

Brasserie De Buurman houdt open dag

poederoijen • Brasserie De Buurman aan de Maasdijk, op het terrein van de gerestaureerde batterij, gaat volgende week open.

Het pand is zo goed als af, deze week komen de meubels en kan de inrichting beginnen. De in Poederoijen geboren en getogen Rint de Vries (25) gaat er samen met zijn vriendin Anneke Blom boven wonen. Hij wordt de beheerder van de brasserie. Anneke blijft voorlopig voor de klas staan, maar helpt zoveel ze kan in de weekeinden en vakanties. Rint leerde het vak in het bedrijf van zijn moeder Joke van Oord en zus Mara de Vries, catering- en evenementenorganisatiebedrijf Family Affairs.

Samen met Anneke heeft hij de menukaart samengesteld. Rint en Anneke hebben de afgelopen maanden heel zorgvuldig hun leveranciers gekozen. "We werken met heel gave producten", vertelt hij. "We hebben bijvoorbeeld de kroketten van de Heeren van Loosdrecht op de kaart staan. Als je zo'n kroket hebt gegeten, wil je nooit meer een andere." Ook de 'Madammekes', een bitterbal gevuld met heerlijke kaas en stukjes beenham en de 'Groentemannekes' zijn zeer smakelijk. Het brood komt van de ambachtelijke bakker, taart en andere lekkernijen voor bij de koffie van Bakkerij Verba uit Brakel.

Op de kaart verse soepen, goed gevulde salades en een ruime keus uit origineel fingerfood, waaronder een prachtige tapas-schotel voor twee personen. Alle gerechten worden geserveerd op prachtig servies en zien er uit als een plaatje. "De aankleding van het eten vind ik heel belangrijk", zegt Rint. "Ik heb er heel veel zin in om aan de slag te gaan."

Brasserie De Buurman is vanaf volgende week geopend van woensdag tot en met zondag, van 10:00 tot 19:00 uur. Rint rekent er op dat veel fietsers een tussenstop zullen maken. "Over de dijk fietsen altijd heel veel mensen, van gepensioneerde tot gezinnen met kinderen", vertelt Anneke. "En er komen hier ook veel motoren langs. En ook de mensen uit de buurt zijn natuurlijk van harte welkom." Op het terrein ligt een ruime parkeerplaats. Naast de dagelijkse activiteiten in de brasserie, zijn ook groepen welkom. "Vanaf de opening tot ver in oktober hebben we elk weekend al een reservering staan", vertelt Rint. "Een barbecue, een walking dinner, een verjaardag of een high tea, dankzij Family Affairs kunnen we alles aan." Ook bedrijven die gebruik willen maken van het souterrain zijn welkom. "We zijn heel flexibel", zegt Anneke. "Ook als bedrijven op maandag of dinsdag willen komen, is dat geen probleem."

De officiële opening is woensdag 16 augustus, voor genodigden. donderdag 17 augustus van 13:00 tot 18:00 uur is iedereen welkom op de open dag. Vanaf vrijdag 18 augustus is de brasserie open van 10:00 tot 19:00 uur.

q www.brasseriedebuurman.nl