• Vorig jaar was het prachtig weer en kwam er veel publiek op af.
• Vorig jaar was het prachtig weer en kwam er veel publiek op af. archieffoto: Lya Cattel

Zaterdag 2 september vanaf 11:30 uur

Organisatie motorcross in volle gang

zaltbommel • Het bestuur van MSV De Waal doet ook deze zomer even niet aan vakantie: de mannen zijn druk bezig met de organisatie van de tweede editie van een motorcross op de voormalige voetbalvelden van Nivo Sparta aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel.

De wedstrijd op zaterdag maakt deel uit van De Rivieren MX Cup, een serie van negen wedstrijden van MC de Bougie uit Arkel, MCC Geldermalsen, MCV Hardinxveld, MCC Neerijnen uit Waardenburg, MCC Geldermalsen en MSV de Waal uit Zaltbommel. De deelnemers verschijnen in verschillende klasses aan de start; van de 50cc Kleine wielen voor de leeftijd van 5 t/m 9 jaar tot de Nationalen/Inters, Liefhebbers en Junioren/Promotie. Voor het publiek is spektakel dan ook gegarandeerd.

Voorzitter Hans Sterrenburg, penningmeester Wim Haasakker en bestuurslid Jaap Beneder zijn ontzettend blij dat het opnieuw gelukt is om de motorcross te organiseren. "Vorig jaar was de cross een heel groot succes", vertelt Hans. "Wij schatten dat er zo'n vijftienhonderd mensen zijn komen kijken naar de ongeveer tweehonderd deelnemers. En na afloop kregen we een mooie bedankbrief van de toenmalige burgemeester." Vorig jaar stonden de kantine met kleedkamers en tribune van Nivo Sparta nog op het terrein, maar die zijn inmiddels gesloopt. "Dat betekent dat we heel veel meer moeten voorbereiden", vertellen Wim en Jaap. "Stroom, elektriciteit, wc's en horeca, we moeten het nu allemaal zelf regelen. We hopen zelf wat geld te verdienen met de bar." Belangrijk is ook de eis van de gemeente om te zorgen voor een goede calamiteitenroute. "Want ook alle asfalt van het terrein is weggehaald", legt Wim uit. "We moeten dus rijplaten leggen op plekken waar vroeger asfalt lag, maar dat zorgt voor flink hogere kosten. Gelukkig hebben we nu een alternatief gevonden door de calamiteitenroute te plannen via het schoolplein achter Pand 9." Op 7 augustus start aannemer Van de Ven uit Brakel met de voorbereidingen om de baan aan te leggen, zodat de grond goed kan inklinken. Buko levert de units voor onder andere de EHBO en de jury en Formido levert lintpalen, paaltjes en spandoeken voor langs het circuit. Vele vrijwilligers hebben zich al gemeld om te komen helpen. Motorcrossers kunnen zich nu al inschrijven.

Het bestuur van MSV De Waal is er helemaal klaar voor. "Het enige waar we geen invloed op hebben is het weer", zegt Hans. "Maar we hopen natuurlijk op net zulk goed weer als vorig jaar."

Britta Alink