Grote inval bij bedrijf in Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • De inval vrijdag bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Wijk en Aalburg, en aanvullende huiszoekingen, is volgens de politie goed verlopen. Er werden in totaal acht mensen aangehouden. De zoekingen leverden drugs, hennepattributen en een flink geldbedrag op.

Bij de politie kwam al geruime tijd informatie binnen dat er bij het bedrijf, en door enkele mensen die gelinkt werden aan het bedrijf, criminele ondermijnende activiteiten plaatsvonden in relatie met drugs. De politie is een onderzoek gestart, wat resulteerde in de inval. Vijftig agenten, medewerkers van de omgevingsdienst van de gemeente en een drugshond met geleider zijn ingezet. In het pand waren op dat moment tien mensen aanwezig. Een 28-jarige inwoner van Gorinchem en een 28-jarige man uit Giessen werden aangehouden voor het bezit van meer dan een gebruikershoeveelheid drugs. Eén van de mensen die in het onderzoek naar boven kwam was een 20-jarige inwoner van Wijk en Aalburg. Tijdens de zoeking in het bedrijf werd deze man gezien op de Markt in Wijk en Aalburg. Bij controle van zijn auto bleek dat ook hij drugs bij zich had. Ook hij is aangehouden. Later is in zijn kamer in zijn ouderlijk huis, waar huiszoeking werd gedaan, harddrugs, een geldbedrag van ruim 6000 euro en een verboden gasdrukwapen gevonden. Een medewerker van het bedrijf, die tijdens de zoeking de bedrijfsauto kwam terugbrengen, bleek nog 1500 euro aan boetes open te hebben staan. Hij is meegenomen naar het bureau. Bij een van de huiszoekingen is een 18-jarige omstander aangehouden die de agenten beledigde.

In het pand lagen bedrijfsmatig chemische middelen opgeslagen, deze zijn onderzocht door milieuspecialisten. Er werden diverse misstanden geconstateerd die bestuursrechtelijk aangepakt gaan worden. Tussen twee vloeren werd een verborgen ruimte ontdekt. Daarin lagen attributen die gebruikt worden om hennepkwekerijen mee op te bouwen. De eigenaar van het bedrijf, een 34-jarige man uit Wijk en Aalburg, en zijn vader, een 65-jarige man uit Veen, zijn aangehouden. In de woning van de eigenaar werd nog eens ruim 5500 euro aan contant geld gevonden.