Ambassadeurs voor glasvezel gezocht

regio • Mabib, een landelijke glasvezelpartij, heeft als doel om alle bewoners van het buitengebied toegang te bieden tot het snelle en toekomstbestendige glasvezelnetwerk. En is daarom op zoek naar ambassadeurs.

Mabib is een onderdeel van CIF, dat inmiddels al ruim 300.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd heeft, waarvan 30.000 in het buitengebied. "Eerder dit jaar al hebben we twee succesvolle campagnes uitgerold in Boxtel en Oosterhout", vertelt een woordvoerder van Mabib. "En nu hopen we dat ook minimaal 55 procent van de huishoudens in het Land van Altena het belang van glasvezel inziet. Dat kunnen we echter niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste bewoners die ons willen helpen glasvezel mogelijk te maken."

Mabib kijkt er reikhalzend naar uit om in het Land van Altena aan de slag te gaan, maar begrijpt ook dat de eventuele komst van glasvezel vragen oproept. "Vooraf zullen we bewoners dan ook uitgebreid en persoonlijk informeren. Zo worden er onder andere informatieavonden georganiseerd om uit te leggen wat het belang is van glasvezel, hoe de aanleg is zijn werk gaat en waar je vragen kunt stellen aan de dienstenleveranciers. Op www.mabib.nl is er bovendien een persoonlijke gemeentepagina te vinden met daarop de actuele stand van zaken. Hier kunnen enthousiaste bewoners zich ook aanmelden als ambassadeur."