• De leerlingen waren erg enthousiasit over de visles.
• De leerlingen waren erg enthousiasit over de visles.

Vismeester Huib geeft les in Genderen

genderen • Basisschool Het Fundament in Genderen werd vorige week vereerd met een bezoek met een door Sportvisserij Nederland opgeleide vismeester.

Een vismeester die les komt geven over vissen, en uiteraard niet alleen over vissen, maar ook over het leven onder water, zoals de in het water levende dieren, waterplanten, en natuurlijk ook de vissen en het sportvisgebeuren kwam aan de orde.

Vismeester word je niet zomaar. Tijdens zijn bezoek aan de de school in Genderen werd er door een examinator examen afgenomen aan de kersverse vismeester Huib de Groot. Huib, ook wel bekend van OKÉ FM, moest zijn verhaal vertellen aan de leerlingen. Dat deed hij op verrassend leuke wijze: met veel aandacht werd er geluisterd en actief meegedaan aan de les.

Tot de middag is er theorieles gegeven, daarna werd door de plaatselijke visvereniging de Bergse Maas met een achttal vrijwilligers assistentie verleend aan de praktijkles. Die les bestond uit het proberen een vis te vangen, het onthaken, voorzichtig terugzetten van de gevangen vis en uiteraard ook herkenning van het geleerde tijdens de ochtendles.

Diploma

Het was gelukkig redelijk weer en de vangst was dan ook niet verkeerd. Er werden ruim honderd visjes gevangen aan de Genderense haven, allerlei soorten, en dat was heel leuk en motiveerde de kinderen dusdanig dat ze na het eindsignaal nauwelijks te stoppen waren. Al met al een leuke en leerzame les en een vismeester die zijn diploma 'vismeester' verdiend behaalde.