Afbeelding

Gratis duofietsen te leen

woudrichem/werkendam • Sinds kort zijn er in de gemeenten Werkendam en Woudrichem (Loket Altena) twee zogenaamde side-by-sidefietsen beschikbaar voor inwoners met een beperking. Mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben met fietsen kunnen er met de duofietsen toch op uit. De fietsen zijn heel makkelijk te lenen, gratis en zonder borg.

Een duofiets is een variant op een tandem waarbij de beide personen naast elkaar zitten. Een duofiets wordt meestal uitgevoerd als driewieler, maar kan ook vier wielen hebben, desnoods zelfs maar twee wielen. Eén van beide personen is de bestuurder. Iedereen met een mobiliteitsbeperking mag gebruikmaken van de fietsen die gestald staan bij de Thomashuizen in Andel en Almkerk. Reserveren is heel simpel te regelen direct met de Thomashuizen.

De fietsen werden dan ook officieel in gebruik genomen door de bewoners van de Thomashuizen.

Ze kwamen uit Andel en Almkerk naar Uitwijk gefietst, waar wethouder Paula Jorritsma namens de gemeenten Werkendam en Woudrichem de groep verwelkomde. Een van de twee duofietsen lenen kan door contact op te nemen met een van de Thomashuizen.

Het Thomashuis in Almkerk is te bereiken via 0183-404935. Het Thomashuis in Andel kan gebeld worden op nummer 0183-511699.