Badmintonkampioenschappen groot succes

werkendam • In Werkendam vonden zaterdag de eerste badmintonkampioenschappen in de nog te vormen gemeente Altena plaats om de inwoners kennis te laten maken met de gezellige en toegankelijke badmintonsport en de sportieve saamhorigheid in de nu nog drie gemeenten te versterken.

In totaal namen 106 deelnemers deel, waarvan meer dan de helft lid is van BC Cross Smash uit Werkendam. De overige 48 zijn lid van ABC Almkerk (4), BC Aalburg (13), BC Hunters (6) en Vridos (4) of zijn geen lid van een vereniging (21). Verdeeld over de hele dag speelden zij in een zeer warme sporthal in de categorieën 'Gevorderden', 'Recreanten' en 'Jeugd' meer dan 180 wedstrijden om twee gewonnen sets tot 21 punten. In de categorie Gevorderden werden de prijzen verdeeld onder oud-leden van BC Cross Smash. Het gemengddubbel werd in een zeer spannende partij gewonnen door Mathijs van Lelieveld en Amber Groeneveld. Beide spelen competitie voor Vridos uit Giessenburg, maar ze zijn groot geworden bij BC Cross Smash. De tweede plaats werd behaald door Joep Sijtsma en Marianne van der Hoff. Joep en Marianne wisten aan de zijden van hun partners Gert-Jan Visser en Petra Elema echter wel beslag te leggen op de eerste plaats in het heren- en damesdubbel. De net zestienjarige Cas Beumer werd met zijn vader Richard Verschuren tweede, net als Amber en Kimberley Verwoert. In de enkels werd naast de titel ook gespeeld om de wisselbeker 'Badminton Kampioen Gemeente Altena'. Indien de beker drie maal op rij of vijf maal in totaal door dezelfde speler wordt gewonnen, mag de betreffende speler de beker houden. Tijdens deze eerste editie ging het damesenkel naar Amber, met op de tweede plaats Petra Elema. De herenenkel finale werd een onderonsje tussen de twee hoofdtrainers van BC Cross Smash; Sebastiaan Visser en Richard Verschuren. Vele jeugdleden waren speciaal voor deze wedstrijd teruggekomen naar de hal. Echter scheurde Richard in de eerste set een spiertje in zijn bovenbeen, waardoor hij de wedstrijd moest staken.