GDC krijgt genadeklap

eethen • GDC kreeg maandag alsnog de genadeklap van SVW. De Gorcumers draaiden na de 2-4 nederlaag thuis de zaken in Eethen nog om met 0-5.

Door de 0-5 nederlaag degradeerde GDC naar de derde klasse. SVW ontstijgt de derde klasse en promoveert naar de tweede klasse. Een flinke deceptie in Eethen werd het voor GDC. Voor de rust had GDC niets in te brengen tegen het ontketende SVW. Binnen het kwartier tikte Ahmed Kelifa al de 0-1 binnen. Kort na het half uur was het weer raak en moest keeper Wesley v/d Wardt het antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Kenny Lagendijk. De 0-2 verdween onberispelijk in de bovenhoek. GDC bleef drukken op het doel van GDC, dat totaal niet in de wedstrijd kwam. Op slag van rust wekte de 0-3 van Menno Dekker dan ook geen verwondering. Na de rust tapte GDC eindelijk uit een ander vaatje. Scheidsrechter Kuijntjes werkte alleen niet mee, nadat Bart van den Bogaard in de heupzwaai werd genomen binnen de zestien meter. In plaats van een penalty koos de leidsman voor een vrije trap voor SVW. Tien minuten voor tijd maakte SVW het af met de 0-4 door Aman Habtesulus. De 0-5 door Daniel Alexander Walu verhoogde tenslotte nog de vreugde bij SVW, dat promoveerde naar de tweede klasse. Bij GDC heerste de verslagenheid met de degradatie. Trainer Marco de Jong keek bepaald niet vrolijk met de tweede degradatie op rij. "Dit kan je niet verklaren. Het zal niet bewust zijn. We waren zo dicht bij de redding na afgelopen zaterdag, maar dan krijg je dit. De eerste helft was gewoon een drama. Het leek of er elf met teveel spanning op het veld stonden. Ik weet niet wat het was. Ik ben hier niet zo blij mee, maar ja."