Rivas genomineerd voor Keten Award

gorinchem • De zorg is volop in beweging. Dat geldt ook voor de logistiek en inkoop van zorginstellingen. Die moeten zo flexibel en doelmatig mogelijk zijn. Daarom heeft D-care, samen met Rivas, de processen opnieuw ingericht met het C6-concept. Met dit concept is Rivas één van de drie finalisten voor de Keten Award 2017 van ondernemersvereniging EVO.

De jury bestaat uit afgevaardigden van Jumbo Supermarkten, HEMA, Neele-Vat en DSV onder leiding van de voorzitter en evofenedex-leerstoelhouder professor Jack van der Veen van de Nyenrode Business Universiteit. De uitreiking vindt plaats op Nyenrode op woensdag 7 juni.

Vroeger lag een groot gedeelte van de voorraad van de zorglocaties van Rivas in externe magazijnen. Daar vandaan werden medische-, facilitaire en kantoorartikelen via veel leveranciers naar Rivas verzonden. Rivas sorteerde de producten en distribueerde ze naar de verschillende zorglocaties. Dit zorgde voor veel logistieke en administratieve stromen van de magazijnen naar het centrale magazijn van Rivas en van daaruit naar de zorglocaties. Met het C6-concept verzamelt D-Care alle artikelen in een apart magazijn en distribueert dit naar Rivas, of direct naar de zorglocaties. Dit betekent een forse besparing op de CO2-uitstoot, omdat er in plaats van tientallen leveranciers, slecht één leverancier aan Rivas levert.