Wilmer wint award

genderen/den bosch • Wilmer van Houweling uit Genderen heeft vorige week woensdag tijdens de Koning Willem I College Awards 2017 de Award voor Bijdrage aan de Community gewonnen.

"Wilmers grote passie is handel. Hij zocht op zijn veertiende al uit welke producten goed in de markt lagen en verkocht ze met winst", zo liet het Koning Willem I College al weten bij de nominatie van de jonge Genderenaar. "Tijdens zijn stage begeleidde hij stagiaires, loste hij problemen op, bracht hij structuur aan en bewaarde het overzicht. Leidinggevende capaciteiten heeft hij zeker. Ook is hij positief, vrolijk en geïnteresseerd. Zijn stage wilde hem dan ook graag houden. Vanuit de jongerenvereniging, waar hij bestuurslid was, werkte hij vorig jaar een aantal weken als vrijwilliger in Rwanda met weeskinderen en vrouwen met HIV. En deelde hij voedselpakketten uit. Toekomstplannen: blijven werken bij zijn stagebedrijf Staples en deeltijd hbo Bedrijfskunde MER."

De award voor Student van het Jaar 2017 ging naar Laura van Bakel van de opleiding Medewerker styling/Fashion & Design! Zij zal in het najaar het Koning Willem I College vertegenwoordigen bij de verkiezingen tot landelijk ambassadeur mbo 2017 van de MBO Raad. De 20-jarige Vlijmense kreeg de volgende lovende woorden: "Slim, sympathiek en ambitieus: Laura heeft tijdens haar studie al een eigen kledinglabel (No Colours) met eerlijke kinderkleding opgezet, een goedlopende webwinkel met terugkerende klanten." Laura zelf: "Eerlijke kinderkleding in zwart, wit en grijs, van ecologische stoffen. Eerst maakte ik alles met de hand. Maar omdat ik zoveel bestellingen binnenkreeg, besteed ik de productie nu uit. Niet al te hoge oplages, omdat ik alles in Nederland laat maken en geen gebruik wil maken van kinderarbeid." Ze is gestructureerd, heeft een hoge productiviteit, maar staat ook voor iedereen klaar, aldus de school uit Den Bosch. "Voor haar stage haalde ze nieuwe bedrijven binnen, deed ze succesvol de marketing. Ze is een voorbeeld voor anderen en hoopt ook andere jonge ondernemers te inspireren. Toekomstplannen: haar eigen label groeit nog steeds, dus na haar opleiding gaat ze fulltime in haar eigen bedrijf werken. Haar droom naleven."

Laura van Bakel won ook award voor Innovatie.


q www.kw1c.nl