• Sleeuwijk kan het niet bevatten, verbijstering en ongeloof vechten om voorrang.
• Sleeuwijk kan het niet bevatten, verbijstering en ongeloof vechten om voorrang. Foto: Rick den Besten

Sleeuwijk loopt na bizarre middag wéér promotie mis

De Roef in zak en as

hardinxveld • Men kon maandag na afloop in de kleedkamer van Sleeuwijk de spreekwoordelijke speld horen vallen. Woede, teleurstelling, ongeloof, onmacht.

"Dit is ongelofelijk, maar wat doe je eraan?", klonk het uit de mond van de zwaar teleurgestelde trainer Edward Sijahailatua. "Dit was dé kans om te promoveren, maar het lukt voor de zesde keer op rij niet in de nacompetitie. Je komt met tien man te staan, maar vervolgens krijgen we wel een enorme kans op 2-5. Een minuut later is het echter 3-4. Dat was de kentering van de wedstrijd."

Collega Arjan de Vries kon uiteraard zijn geluk niet op. "Dit is de ultieme ontsnapping", lachte de oefenmeester. "Ik ben supertrots op mijn team. We hebben dit seizoen zoveel tegenslagen gehad en nu valt alles onze kant op door in het extreme de 5-4 te maken."

Kantelpunten

Het nacompetitieduel om een plek in de tweede klasse kende meerdere kantelpunten. Waar het zaterdag nog in 2-2 was geëindigd wisten beide ploegen dat er maandag gewonnen moest worden in Hardinxveld. Het eerste gevaar kwam van Sleeuwijk. Aanvoerder Roy van 't Hoog mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor het naar de grond werken van de nagenoeg doorgebroken Jeffrey Molhoek. De vrije trap werd vervolgens door Frans van den Steenhoven op de lat geschoten.

Aan de overzijde was het daarna wel raak. Een vrije trap van Umut Takac werd door Johnny Schouten in eigen doel geschoten. Vier minuten daarop mocht Van den Steenhoven opnieuw aanleggen en deze keer schoot hij weergaloos in de kruising: 1-1. Kort voor rust bracht Schouten de bal voor het doel en Molhoek verlengde met de hand. Omdat het arbitraire trio dit voorval miste was het plots 1-2 voor de Roefbewoners.

In het tweede bedrijf veroverde Van den Steenhoven op het middenveld de bal en stoof naar voren. Zijn voorzet werd vervolgens binnengeschoten door Michiel Marinissen. Hardinxveld antwoordde meteen met de 2-3 van Nick van de Woude. Het leek echter de wedstrijd van Van den Steenhoven te worden, want vlak daarna knalde hij de 2-4 tegen de touwen.

Tien man

Het kon bijna niet meer misgaan voor Sleeuwijk, maar met nog 25 minuten op de klok ontving Jacco de Haas zijn tweede gele kaart en moesten de zwartwitten met tien man verder. Een kwartier voor tijd kon Danny van der Meijden het duel echter beslissen, maar zijn schot werd door de sterk keepende Sjoerd de Groot naast getikt. Een minuut later was het ineens 3-4, doordat een vrije trap van Umut Takac met een lastige stuit binnen plofte. Beide ploegen speelden op het tandvlees in de slotfase. Hardinxveld kwam vier minuten voor tijd alsnog langszij door een pracht kopbal van Rick Lodder. Sleeuwijk gaf niet op en Barry Ruitenberg kon van dichtbij scoren, maar zijn inzet stuitte op een fabelachtige redding van De Groot. Eén minuut in blessuretijd wipte Richard Zwakhals vervolgens de 5-4 over doelman Martijn Verhoeven, waarna de Sluisweg ontplofte.


Marco van Vlijmen