Pilot Drunen nu in heel gemeente Heusden

heusden • Vorig voorjaar vond de pilot 'Drunen Noord Bespaart' plaats. Dat was zo'n groot succes dat de gemeente Heusden en Energiek Heusden enkele maanden geleden besloten deze actie met de naam 'Heel Heusden Bespaart' in de hele gemeente uit te zetten.

Ook dit keer werken de energiecoöperatie en de gemeente samen met het gespecialiseerde bedrijf Susteen, dat veel ervaring heeft met het geven van onafhankelijke energieadviezen. In de hele gemeente krijgen eigenaren van particuliere woningen, die gebouwd zijn vóór 1976, de mogelijkheid om tegen een zeer aantrekkelijk tarief, 55 in plaats van 150 euro, een uitgebreid en professioneel energieadvies op te laten stellen door Susteen. Deze actie wordt gesponsord door Rabobank de Langstraat, Rabobank 's Hertogenbosch en omgeving en het samenwerkingsverband Regio Hart van Brabant.

'Heel Heusden Bespaart' geeft volgens wethouder Mart van der Poel huizenbezitters de mogelijkheid om hun woning snel, gemakkelijk en voordelig, comfortabel en energiezuinig en misschien wel energieneutraal te maken. Nadat belangstellenden zich hebben aangemeld, wordt door het bedrijf Susteen contact met ze opgenomen voor een keukentafelgesprek aan huis. Een gecertificeerde adviseur inspecteert de woning, bespreekt de woonwensen en stelt aan de hand daarvan een woningverbeterplan op. Daarin staat advies over een pakket aan maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen en HR-ketels. Daarnaast geeft Susteen informatie over de te verwachten energiebesparing, beschikbare subsidies, financieringsmogelijkheden, kosten en opbrengsten. 'Heel Heusden Bespaart' is gericht op het verduurzamen van woningen en daarmee een forse vermindering van Co2-uitstoot te bewerkstelligen.

Ongeveer anderhalve maand geleden is een grote groep woningeigenaren benaderd en onlangs nog een. Zij kregen een brief in de bus waarin de actie 'Heel Heusden Bespaart' wordt toegelicht en de mogelijkheid om zich aan te melden middels een inschrijfformulier. Ook via de website kan ingeschreven worden.


q www.energiekheusden.nl