Zaterdag in Woudrichem: het Nederlands kampioenschap werpzakwerpen.
Zaterdag in Woudrichem: het Nederlands kampioenschap werpzakwerpen.

donderdag 25 mei

Kampioenschap vis bakken
12.30 uur, Woudrichem, vesting. Startsein van het jaarlijkse kampioenschap vis bakken. Al eerder zal de vesting zich hullen in de historische nevelen daar de ruim 40 deelnemers hun houtkacheltjes tijdig op temperatuur willen hebben. Om 17.30 uur doet burgemeester Arie Noordergraaf de prijsuitreiking.

Excursie
14:00, Werkendam, kruispunt Braspenning/Galeiweg. Op Hemelvaartsdag vindt er een wandelexcursie plaats in de Noordwaard. Dit gebied wordt begraasd door een unieke groep grote grazers: Schotse hooglanders, koniks en waterbuffels. Deelname aan de wandelexcursie door dit natuurgebied is gratis, aanmelden kan via noordwaard@freenature.nl. De Noordwaard kan erg nat en modderig zijn, stevige schoenen of laarzen zijn dus aan te bevelen.

Dolle donderdag
20.00 uur, Wijk en Aalburg, feesttent Wilhelmina'26. Dolle donderdag met optredens van feestband Anseltaler, de Zware Jongens en Das Festteam. Entree is 5 euro, dresscode aprés-ski.

vrijdag 26 mei

Beverexcursie
19.30 uur, Hank, Jachthaven Vissershang. Vaartocht onder leiding van een natuurgids. Reserveren: www.fluisterboot.com of 0162-403666.

The Friday
20.00 uur, Wijk en Aalburg, feesttent Wilhelmina'26. Avond met dj's Ruthless, Outsiders en Rave van Fortuin. Entree 12,50 euro, minimum leeftijd 14 jaar.

Blues in Xinix
22.00 uur, Nieuwendijk, Xinix. De Nederlandse blues-rock-formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight komt naar Xinix. Deze band behoort tot de top van het blues- en rock-genre. Entreeprijzen: jeugdleden 5 euro, leden 6 euro en niet-leden 8 euro. Meer info via www.xinix.nl.

zaterdag 27 mei

Jaarmarkt
9.00 uur, Woudrichem, vesting. Gezellige jaarmarkt met straatacts en muziek. Daarnaast is er het 'Levend Museum' in en rondom het Visserijmuseum met vele oude ambachten en een kijkje in de Woerkumse historie. Op de Afgedamde Maas vindt de eerste Dutch International St Ayles Skiff Regatta plaats.

Toertocht van bromfietsclub 't Zuigerke
9.00 uur, Wijk en Aalburg, Langestraat 20. Alweer de vijfde toertocht van bromfietsclub 't Zuigerke. Ook dit jaar is er weer een mooie tocht uit gezet en voor de solexen een andere, kortere route. Bij terugkomst is er weer de bekende frietkar. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur en het vertrek is tussen 10.30 en 11.00 uur. Om 15.00 uur is de uitreiking van de mooiste brommer-verkiezing.

Wandeling
14.00 uur, Almkerk, Doornse molenpad. Wandeling van ZLTO Altena-Biesbosch bij het Doornse molenpad. Op enkele plaatsen langs de route wordt dan uitleg gegeven over de geteelde gewassen, agrarisch landschapsbeheer en het patrijzenproject. Molen De Oude Doorn is die dag opengesteld en streekproducenten van PuurAltena presenteren hun producten.

Qmusic: De Foute Party
19.30 uur, Wijk en Aalburg, feesttent Wilhelmina'26. Met dj's Martijn Kolkman en Hans Koolen en een optrede van Bonnie St. Claire. Entree 5 euro. Dresscode: hoe fouter, hoe beter.

Beverexcursie
19.30 uur, Hank, Jachthaven Vissershang. Vaartocht onder leiding van een natuurgids. Reserveren: www.fluisterboot.com of 0162-403666.

zondag 28 mei

Voorjaarstocht
11.00 uur, Hank, Jachthaven Vissershang. Vaarwandeltocht onder leiding van een natuurgids. Ook te boeken inclusief ontbijt (vanaf 9.00 uur). Reserveren: www.fluisterboot.com of 0162-403666.

Vijfde oldtimerdag
11.00 uur, Oudheusden, De Schakel/sportpark HHC'09. Alweer voor de vijfde keer wordt de oldtimerdag in Oudheusden georganiseerd. Het belooft een gezellige dag te worden, met natuurlijk veel prachtige oldtimers, muziek, dans, een nostalgische kinderkermis, schmink voor de kleintjes en nog veel meer gezelligheid. En alles in stijl natuurlijk.

Matinee concert
14.00 uur, Hank, 't Uivernest. Concert van vocal group Close2Vida onder de noemer 'Close2Queen'. Kaarten kosten 8 euro per stuk, kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Kaarten zijn te bestellen via info@close2vida.nl of zijn verkrijgbaar aan de kassa. 't Uivernest is vanaf 13.30 uur geopend.

Tentdienst
15.00 uur, Wijk en Aalburg, Wilhelmina'26. De hervormde kerk in Aalburg organiseert weer de jaarlijkse tentdienst bij voetbalclub Wilhelmina'26 in Wijk en Aalburg. Oud-profvoetballer Bert Konterman, o.a. bekend van Feyenoord en het Nederlands elftal, zal spreken over het thema 'Het grote talent'. De band Concrete zal de samenzang begeleiden.

Jeugddienst
18.00 uur, Woudrichem, hervormde kerk. Martin Brand komt spreken en zingen. Martin Brand is een spreker, zanger en schrijver die vanuit zijn geloof en dagelijks leven anderen wil inspireren. Het thema van deze dienst is 'Leven met Jezus'.

Jeugdsamenkomst
18.30 uur, Almkerk, gereformeerde kerk. In deze dienst komt Kinga Ban zingen en zij wordt begeleid door de huisband. Arie van Es komt spreken over het thema: 'Who are you'.

maandag 29 mei

Lezing over stadstuinieren
20.00 uur, Babyloniënbroek, De Korenschoof. Hans Clauzing verzorgt bij Tuinclub Altena een boeiende lezing geven over stadstuinieren. Hans Clauzing is fotograaf (voornamelijk tuin- en botanische fotografie), plantenkenner en biologiedocent. De entree is, incl. koffie of thee vooraf, 5 euro. Voor leden is de entree zoals gewoonlijk gratis. De zaal is open om 19.45 uur.

dinsdag 30 mei

Zorgmarkt
15:30-17:00, Almkerk, verpleeghuis Altenahove. Zorgmarkt in het volledig verbouwde Altenahove in Almkerk. Bezoekers kunnen bij verschillende kraampjes kennismaken met het verpleeghuis en de diensten van De Riethorst Stromenland. Er zijn kraampjes van onder andere eerstelijns verblijf, thuiszorg, behandeling en begeleiding, Expertisecentrum Wondzorg, Geriatrische Revalidatiezorg, vrijwilligers en dagbesteding. Ook partijen die een belangrijke bijdrage leveren aan het prettig wonen en leven in Altenahove zijn aanwezig. Wie meer wil zien, kan die middag meedoen aan een van de rondleidingen op de afdeling Wilgenroos en een kijkje nemen bij de dagbesteding.

Bevertocht
19.00 uur, Werkendam. Biesbosch MuseumEiland. Bevertocht door de Biesbosch. In de schemering worden de bevers actief en is er een grote kans dat bezoekers ze in de kreken rond zien zwemmen. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of www.biesboschmuseumeiland.nl.

woensdag 31 mei

Groepswandeltocht
10.00 uur, Giessen, De Jager. Kees Visser (Andel) en Bert Faro (Werkendam) organiseren voor wandelcomité Samen op Pad een groepswandeltocht. De Loevesteintocht wordt gelopen vanaf sportcomplex De Jager in Giessen. Het is een wandeling van 25 kilometer in een tempo van ongeveer 5,5 km per uur. De route loopt via de sluis bij Andel naar Slot Loevestein, waar wordt gestopt voor een rustpauze. Vervolgens gaan de wandelaars via Brakel en Huis Brakel weer terug naar Giessen. De gezamenlijke start is precies om 10.00 uur, deelnemers wordt aangeraden op tijd te komen, zodat ze zich kunnen inschrijven. De Jager is vanaf 9.00 uur geopend.

BBQ-voorpremière
19.30 uur, Almkerk, Hollywoud. Voorpremière van de film 'Baywatch', inclusief een barbecue. Meer informatie en reserveren via www.hollywoud.nl of 0183-307286.

Woerkums Literair Café
20.30 uur, Woudrichem, De Teerkamer. De Belgische sterauteur Griet Op de Beeck komt 9 juni niet naar Woudrichem. Ze heeft alle optredens afgezegd in verband met het schrijven van het Boekenweekgeschenk 2018. Het Literair Café heeft toch een waardige finale van het 24ste seizoen dankzij Abdelkader Benali (Marokko, 1975). Hij is de beste Nederlandse schrijver van Marokkaanse afkomst. Entree bedraagt 15 euro.