'Trots op waardering'

regio • Ruim 92 procent van de bezoekers van de website ZorgkaartNederland beveelt De Riethorst Stromenland aan bij vrienden of familie. Inmiddels zijn er 478 waarderingen voor de hele organisatie en elke locatie plus de thuiszorg laat een stijging zien van het gemiddelde rapportcijfer.

Patiëntenfederatie NPCF houdt als uitvoerend orgaan interviews met klanten en contactpersonen en plaatst deze reviews op de website ZorgkaartNederland. "Meedoen zorgt ervoor dat we een objectief beeld krijgen van wat klanten en contactpersonen van ons vinden. Bij de interviews wordt gevraagd om een rapportcijfer te geven op zes thema's: afspraken, behandeling, omgang medewerkers, informatie, luisteren en accommodatie.Mede door de interviews de afgelopen periode is het aantal waarderingen enorm gestegen van 166 naar 478. Hoe meer reacties, hoe betrouwbaarder het beeld wordt over de zorg die we leveren. De locaties van de Riethorst Stromenland krijgen een gemiddeld rapportcijfer op basis van de reacties die zijn gegeven en deze cijfers laten een forse stijging zien. Altenahove gaat bijvoorbeeld van een 6,6 naar een 7,4. Goezate stijgt naar een 7,8 en de thuiszorg komt uit op een 8,0."

Uit de cijfers blijkt verder nog dat naast de Lemmenskamp, zeven andere locaties bij het onderdeel 'medewerkers' boven de 8 scoren. Ook de thuiszorg scoort boven de 8 met medewerkers. Daarnaast scoren negen locaties boven de 8 bij het onderdeel 'accommodatie'. De organisatie blijkt ten opzichte van de sector over goede accommodaties te beschikken: de sector scoort een 7,9, De Riethorst Stromenland een 8,3.