• Vreugde bij de spelers van NOAD'32 na de winnende 3-2.
• Vreugde bij de spelers van NOAD'32 na de winnende 3-2. Foto: Teus Admiraal

Wijk en Aalburgers boeken spectaculaire overwinning

'Hadden het eerder moeten afmaken'

wijk en aalburg • Het venijn zat duidelijk in staart bij het duel tussen derdeklasser NOAD'32 en tweedeklasser Hardinxveld. De Hardinxvelders draaiden nog de score naar 1-2, maar NOAD'32 gaf het niet op en kwam nog tot de verdiende 3-2. In het Wijk en Aalburgse kamp heerste dan ook opgetogenheid over het resultaat. "Het was meer dan verdiend", vond trainer Rob van Loon. "Alleen we maken het onszelf zo moeilijk. We hadden het veel eerder af moeten maken", wees Van Loon nog even op de mogelijkheden voor de rust. "Vervolgens gaan we te ver achteruit lopen", zag de trainer van NOAD'32 dat Hardinxveld de wedstrijd nog kantelde naar 1-2. "Wij konden geen druk meer zetten, maar gelukkig maak je in vijf minuten tijd nog twee goals", was Van Loon dik tevreden met de uitslag 3-2.

NOAD'32 kwam fel uit de startblokken. De Wijk en Aalburgers zaten er kort op en lieten zien weinig ontzag te hebben voor tweedeklasser Hardinxveld, dat nog probeert de degradatie af wenden in de nacompetitie. Meteen volgde al een eerste waarschuwing bij een vrije trap voor NOAD'32. De trap van Mathieu de Bekker dwarrelde centimeters langs de paal.

Verder liet de Hardinxveldse verdediging zich in de beginfase niet van de wijs brengen. De gasten wonden zich vooral op over scheidsrechter J. Kuijpers, die de felle duels toe liet.

Halverwege de eerste helft was NOAD'32 al dicht bij de openingstreffer. Mathijs Fitters bereikte Julian Vos, die rakelings naast schoot. Zeven minuten later was het wel raak. Nu stond Fitters aan de basis en Yannick Schuurmans werkte de 1-0 in het Hardinxveldse doel. Vervolgens verzaakten dezelfde Fitters en Schuurmans de score op te voeren voor NOAD'32 bij drie vrije kansen. Nu lag de Hardinxveldse sluitpost Sjoerd de Groot goed in de weg.

Ondertussen waarschuwde scheidsrechter Kuijpers, die in de rust vanwege een blessure af moest haken, beide aanvoerders de vijandigheden binnen de perken te houden.

Feller

Ook na de rust kwam NOAD'32 feller uit de kleedkamer. Hardinxveld had geluk dat Ruben Bouman een mogelijkheid nog naast werkte. Ook de open kans voor Julian Vos ging naast het doel.

Bij Hardinxveld bleef het aanrommelen en NOAD'32 wilde duidelijk meer. Pas halverwege de tweede helft kwamen de gasten wat meer op stoom. Een kopbal van Richard Zwakhals rolde echter net naast het Wijk en Aalburgse doel. Toch nam de druk van Hardinxveld met een extra spits toe en raakte bij NOAD'32 de pijp leeg. Ook Niels Oomen miste echter de koelbloedigheid voor de gelijkmaker. Richard Zwakhals werkte acht minuten voor tijd de gelijkmaker wel in het Wijk en Aalburgse doel.

Het venijn zat vervolgens echt in de staart. Eerste kopte aanvoerder Vincent van Lopik een mogelijkheid nog op de paal. Even later had Van Lopik wel succes met de 1-2 en leek het nog goed te komen bij de Hardinxvelders. NOAD'32 rechtte echter de rug met de laatste krachten. Na een vrije trap kopte Ruben de Waal de 2-2 binnen. De ontlading volgde ook in de blessuretijd. Een Hardinxveldse verdediger liep de bal lopen voor keeper Sjoerd de Groot, die echter twijfelde. Mathijs Fitters profiteerde en schoof de winnende 3-2 binnen.

Nog niet gespeeld

"Dit is nog niet gespeeld. We gaan er ook in Hardinxveld vol tegenaan", stelde trainer Rob van Loon richting de return komende zaterdag. De terneergeslagen trainer Arjan de Vries van Hardinxveld putte er nog hoop uit. "Dit was een terechte nederlaag. Meer kan ik er echt niet van maken", baalde De Vries. "We hebben nog negentig minuten om deze nederlaag recht te zetten. Dan zullen we wel uit een ander vaatje moeten tappen."