• De vijf genomineerden, tweede van rechts Anne-José.
• De vijf genomineerden, tweede van rechts Anne-José. Foto: Marijke Verhoef

Anne-José meest ondernemende vrouw

wijk en aalburg • Anne-José Haaksema van Matchability BV uit Giessen is vrijdagavond uitgeroepen tot meest ondernemende vrouw van Altena. Tevens won ze de publieksprijs. De verkiezing is een initiatief van Stichting Altena Kennispoort.

Anne-José kreeg de prijs voor de ondernemende vrouw van 2017 uit handen van jurylid Harry Cornet. De publieksprijs kreeg ze van Madeleine van Toorenburg, kamerlid voor het CDA. Anne-José volgt Martine Beijer van Aquariaus Sanitair op, die vorig jaar gekozen werd tot meest ondernemende vrouw.

De innovatieprijs werd door Karin Bottinga van Rabobank Altena uitgereikt aan Jantine Vos van Bonne Vie uit Wijk en Aalburg.

De jury

De jury van de verkiezing bestond dit jaar uit Fientje Bax (juryvoorzitter) namens Stichting Altena Kennispoort, Renze Bergsma (wethouder Woudrichem), Karin Bottinga (Manager Bedrijven, Rabobank Altena), Harry Cornet (Eigenaar Maritieme Coatings B.V.) en Karin Struijk, projectmanager bij Werkendam Maritime Industries en winnares van de innovatieprijs 2016.

Vrouw & Altena organiseert de verkiezing voor meest Ondernemende Vrouw van Altena. De afgelopen maanden konden vrouwen voorgedragen worden voor de titel. Van de genomineerden heeft de jury vijf vrouwen geselecteerd die onderscheidend zijn in hun branche, maatschappelijk betrokken of echte verbinders. Alle genomineerden wonen of werken in Altena als zelfstandig ondernemer of bij een bedrijf.

Genomineerden 2017

De genomineerden dit jaar waren: Autje van der Lee van Stichting GSW Altena uit Werkendam, Lida Spuijbroek, directeur van het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg, Moniek van Delzen van Moniek's Uitvaartverzorging uit Sleeuwijk, Anne-José Haaksema van Matchability BV uit Giessen en Jantine Vos van Bonne Vie uit Wijk en Aalburg.

De verkiezing is een initiatief van Stichting Altena Kennispoort. De stichting uit Wijk en Aalburg initieert en ondersteunt initiatieven en evenementen om overheid, ondernemers, onderwijs en ondernemende burgers met elkaar te verbinden. Jaarlijks worden succesvolle vrouwen in Altena in het zonnetje gezet.