• Aanvoerder Wim Holster was zaterdag goed voor 1-0.
• Aanvoerder Wim Holster was zaterdag goed voor 1-0. Foto: Teus Admiraal

Kampioen sluit seizoen af met twee records

'Absoluut een volmaakt seizoen'

woudrichem • De derby tussen Woudrichem en Sleeuwijk leverde een mooie revanche op voor de enige nederlaag van het seizoen eerder in Sleeuwijk. De 5-0 mocht er zeker zijn zaterdag op Het Bolwerk. Aanvoerder Wim Holster nam het woord wraak net niet in de mond, maar het zat er dicht tegenaan. "Het had wel iets meer mogen zijn, maar goed, we hebben een leuke pot gevoetbald en hebben lekker genoten. Wraak wil ik niet zeggen, maar voor de kerst dachten we met de nederlaag in Sleeuwijk 'het wordt nog spannend'. Uiteindelijk is het leuk dat we met groot verschil kampioen werden. En dat je uitgerekend de laatste wedstrijd tegen de concurrent moet en dan met 5-0 wint, dat is natuurlijk hartstikke mooi", vond de aanvoerder van Woudrichem. "Ja, dit is absoluut een volmaakt seizoen. Ongeslagen kampioen had misschien nog leuker geweest, maar nu waren we voor de winterstop even wakker geschud en is het toch een perfect seizoen geworden. De sfeer is goed en we hebben veel doelpunten gemaakt en weinig doelpunten tegen. Dit maken we waarschijnlijk niet meer mee", wees Holster nog even op de behaalde records. Met een fantastisch aantal doelpunten voor en tegen (83-6) heeft Woudrichem de minst gepasseerde defensie van Nederland. Ook historisch maakte Woudrichem een punt met het hoogste puntenaantal in de clubhistorie. "De tweede klasse zal best moeilijk worden", verwachtte Holster. "Maar we moeten met druk vooruit blijven voetballen en lekker genieten", stelde de aanvoerder van het ongenaakbare Woudrichem.

Sleeuwijk, dat nog de nacompetitie in moet om het ticket voor de tweede klasse binnen te halen, speelde duidelijk met de rem er op. Zo bleven basisspelers en sterkhouders als Frans van den Steenhoven, Benjamin de Gans, Michiel Marinissen en Remko Viveen aan de kant. Het werd dan ook een eenzijdige burenruzie. De aanvallen rolden negentig minuten lang op het Sleeuwijkse doel af. Het bleef alles Woudrichem dat de klok sloeg. Op het half uur kon de aanhang van Woudrichem eindelijk opveren. Een driedubbele mogelijkheid na een hoekschop sprong nog voor de voeten van Wim Holster, die afdrukte voor de 1-0. Wat restte tot de rust was een opstootje tussen Tim Saaman en Maarten de Bruijne. Scheidsrechter Piket had echter niets gezien en liet het bij een berisping.

Drukken

Ook na de rust bleef Woudrichem drukken op het Sleeuwijkse doel. Een kwartier na de pauze was het weer raak na een geslaagde aanval. Wim Holster stond aan de basis en Dillis de Vries bracht Bori Secreve in positie voor de 2-0. Halverwege de tweede helft viel ook de verdiende 3-0. Een voorzet van Nick van Giessen belandde in de flipperkast en Yoeri Duijzer drukte met succes af. Daarmee was de derby gelopen en wilde bij Woudrichem iedereen nog een doelpuntje mee pakken. Voor de 4-0 was wel een foutje van keeper Martijn Verhoeven nodig. De bal viel voor de voeten van Tim Saaman, die met de mogelijkheid wel raad wist. Trainer Leon Elands gunde ook de wissels Luca Kamp, Swen Weusthof en Wilty Schaap nog wat speeltijd. Het bleef verder bij de 5-0 voor Nick van Giessen. Dat was het slotakkoord van een fantastisch seizoen voor Wouidrichem en na afloop werd de vreugde beklemtoond met de uitreiking van de Vissenkop van het Jaar. Die was voor Danny Schaap. "Het is een ongekend seizoen geweest", was het slotwoord voor trainer Leon Elands. "We hebben bijna alles gewonnen wat er te winnen was. We waren tweede in de zaal in Gorinchem, we hebben maar één wedstrijd verloren in het hele seizoen, de meeste punten gepakt ooit en de minste tegendoelpunten van heel Nederland. Dit gaan we nooit meer evenaren. Als je dan ook al vijf weken kampioen bent en je hebt nog de honger om elke wedstrijd te willen winnen, dan kan ik alleen maar een groot compliment aan de spelers maken. Dit is echt fantastisch en ongekend", besloot de trainer van Woudrichem.


Nico van Es