• Achilles Veen moest het zaterdag met tien man zien te doen tegen Hoek.
• Achilles Veen moest het zaterdag met tien man zien te doen tegen Hoek. Foto: Teus Admiraal

Zure nederlaag voor Achilles Veen

'Titelkansen nog niet vergooid'

veen • De verslagenheid na afloop was compleet bij Achilles Veen, dat de titelkansen door de tweede nederlaag op rij danig zag slinken. "Dit is natuurlijk heel zuur", en daarmee straalde de machteloosheid van het gezicht af bij trainer Clemens Bastiaansen. Op het half uur kreeg keeper Jorn Wagenaar al een rode kaart bij de eerste dreiging van Hoek en moest de thuisclub met tien man knokken tegen de gedegen muur van de Zeeuwen. De gasten kwamen ook nog op 0-2 en het leek een verloren middag voor de Veense spelers. Ze kwamen nog knap terug tot 2-2, maar in de slotminuut velde Hoek toch het vonnis met de 2-3 en haalde daarmee de titeljager Achilles Veen onderuit. "We speelden prima en verzorgd. Dan krijg je die penalty tegen", restte trainer Clemens Bastiaansen alleen nog de complimenten voor zijn team, dat knokte voor wat het waard was om nog terug te komen. "De manier waarop we gevochten hebben en teruggekomen zijn, dat was indrukwekkend. Alleen sta je wel met lege handen", treurde Bastiaansen. "De titelkansen zijn nog niet helemaal vergooid, maar het zal wel moeilijk worden. Dat is een feit", besefte de trainer van Achilles Veen. "We gaan eerst dit verwerken en de rest zien we volgende week wel."

Het begin van de wedstrijd in Veen was al een voorbode van wat er komen zou. Achilles Veen had moeite om in de wedstrijd te komen. Hoek trok een muur op voor het eigen zestienmetergebied en was niet van plan om ook maar enig risico te nemen. De thuisclub bleef proberen de aanvallers in stelling te brengen. Dat lukte een keer met Sen Aerts, die de mogelijkheid echter naast kopte. Even later werd een inzet van Aerts nog half geblokt. Op het kwartier leek Hoek wel de prijs voor het laffe spel te krijgen. Driemaal volgde een inzet, maar ook Jeroen van Leijsen had pech. Zijn schot vloog tegen de paal. Hoek bleef ondertussen loeren op een verrassende uitbraak. Die had plaats op het half uur. Verdediger Daan van Dinter liet zich aftroeven door de weg draaiende Kyle Doesburg en keeper Jorn Wagenaar restte niets anders dan Doesburg aan te tikken. Het betekende een rode kaart voor de goalie van Veen. Hij moest er af met rood. Ook Kay Huijgens moest er af om plaats te maken voor de 18-jarige keeper Niels Duister. Wat restte was de strafschop, die feilloos door Josimar Pattinama tegen het net werd getrapt. Daarmee kwam Hoek goedkoop op 0-1 en incasseerde Veen een keiharde dreun. Trainer Clemens Bastiaansen schudde verward het hoofd en Veen kon zich bezinnen om de draad weer op te pakken. Bijna verdubbelden de Zeeuwen nog de voorsprong, maar Guilaume Clinckemaillie zag zijn vrije inzet net langs de verkeerde kant van de paal rollen.

Ook na de rust deed Achilles Veen er met moed der wanhoop alles aan om het tij nog te keren met het ondertal. Meteen spatte een uithaal van Ayden Kuypers op de lat. Verder bleef de muur van Hoek dicht en er was moeilijk doorheen te komen. Anderzijds konden de gasten ook profiteren van het ondertal bij Veen. Keeper Duister hield zijn ploeg met een redding nog in de wedstrijd. Aan de andere kant had Aerts geen succes met een snelle schietpoging.

Een half uur voor tijd leek het er op dat Hoek de winst in de tas had. Uit een uitgespeelde aanval scoorde Clinckemaillie de 0-2. Toch liet Achilles Veen het hoofd nog niet hangen. Uit een lange voorzet van Sezer Sulun knikte Rowin van Zaanen de 1-2 binnen. Het zorgde voor een spannend slot, nadat Veen nog twee extra aanvallers binnen de lijnen bracht met Ronnie Reniers en Nassim Asrih. Eerst spatte een uithaal van Theo Martens nog op de handschoenen van de keeper van Hoek. Tien minuten voor tijd kwam Achilles Veen wel knap langszij. Reniers schoot de 2-2 binnen in de lange hoek. Toch zag je dat de krachten bij de thuisclub weg vloeiden. Hoek profiteerde dan ook nogmaals twee minuten voor tijd. Josimar Pattinama mocht het vonnis vellen met de 2-3 en voor Achilles Veen was het drama compleet.


Nico van Es