'Verliezers' in Sleeuwijk

sleeuwijk • Stiekem droomt iedereen er toch van: dat je op een dag nietsvermoedend onder een warm dekentje op de bank ligt en de deurbel gaat. Voor de deur staat Gaston met een bosje bloemen en een grote cheque met daarop een nog groter geldbedrag. Maar wat nou als hij bij ieder huis in de straat aanbelt en alleen jouw huis overslaat?

En dat is precies waar de voorstelling 'De Verliezers', die door toneelgroep Entree in mei op de planken wordt gezet, over gaat. In de Diamantstraat is de Postcodeloterij gevallen, de hele straat is miljonair. Behalve familie Van Gorp. De vrouw des huizes heeft de loterij toevallig twee maanden geleden stopgezet. Daar is de man des huizes op zijn zachts gezegd niet blij mee. Wat doet een groot geldbedrag met een mens? En wat doet een groot verlies met een gezin? 'De Verliezers' is een voorstelling met een lach, maar ook met een traan. Een voorstelling waar bijzondere personages het toneel passeren. Trees van Gorp die de hand aan zichzelf dreigt te slaan, advocaat Bob die iedereen een proces aan wil doen en de eigenaardige Odette die na het winnen van een groot geldbedrag het roer volledig omgooit.

Toneelgroep Entree zet de voorstelling 'De Verliezers' op 11, 12, 13, 18, 19 en 20 mei vanaf 20.00 uur op de planken aan 't Zand 28 in Sleeuwijk, achter de HUBO. Kaarten kosten 9,50 euro per stuk en zijn te koop via onderstaande website.


Toneelgroep Entree begon in 1993 als een kleine amateurvereniging in Gorinchem. Na enkele jaren verhuisde het genootschap naar beneden de rivieren. Het Brabantse dorpje Sleeuwijk werd gekozen als thuisbasis. Enkele jaren speelde de vereniging in twee groepen: een groep met jeugdspelers en een volwassen groep. De jongeren speelde vooral voorstellingen over alledaagse thema's, bij de ouderen stonden er vooral grappige en spannende kluchten op het programma. De vereniging staat bekend om de grote verscheidenheid aan voorstellingen die het in de afgelopen jaren al op de planken heeft gezet. Zo werd Fort Altena omgetoverd tot een militair kamp die als thuisbasis diende, was de oude Sleeuwijkse Albert Heijn het decor voor een hedendaags stuk over zinloos geweld en namen de nonnen vorig jaar nog hun intrek in de Uppelse Watertoren.


q www.toneelentree.nl