Appartementen sociale verhuur in Vliedberg

vlijmen • Woonveste gaat vijftig zeer energiezuinige appartementen realiseren op de kerklocatie aan het Van Houtplein in de wijk Vliedberg. Hiervan zijn 32 appartementen voor de sociale verhuur en 18 appartementen voor Chapeau Woonkring Heusden.

In deze appartementen gaan mensen met een psychische beperking onder professionele begeleiding zelfstandig wonen. Woonveste vindt het belangrijk dat er in de gemeente Heusden goede woonplekken zijn voor kwetsbare mensen. Dat is een duidelijke doelstelling van de sociale huursector. Op woensdagavond 19 april organiseren Chapeau Woonkring Heusden en Woonveste in samenspraak met de gemeente Heusden een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Chapeau Woonkringen helpt bij het realiseren van woonvoorzieningen voor mensen met psychische beperkingen die onder deskundige begeleiding en hulp zelfstandig willen en kunnen wonen. Chapeau streeft naar een open relatie met de buurt en is heel transparant over de toekomstige bewoners. Tijdens de informatieavond krijgen omwonenden uitgebreide informatie over het functioneren van dit type woonvoorziening voor mensen met een psychische beperking, de aard van de zorgverlening op de kerklocatie Vliedberg en ervaringen op andere locaties bijvoorbeeld in Uden en Tiel.

In opdracht van Woonveste heeft Marquart Architecten een bouwplan ontworpen. BAM gaat de bouw van de vijftig zeer energiezuinige appartementen realiseren op een perceel van het voormalige kerkgebouw. De toren met kapel van de voormalige kerk blijft gehandhaafd. Het gebouw heeft drie tot vier bouwlagen en sluit qua uitstraling aan op de bestaande bouw. De appartementen wekken voldoende energie op om te voorzien in verwarming, warm water en elektriciteit. De appartementen zijn bestemd voor één of twee personen. Er komen 42 extra parkeerplaatsen. Na de grondoverdracht van het parochiebestuur aan Woonveste start de bouw naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar. Ongeveer een jaar later zal het gebouw worden opgeleverd.


q www.woonveste.nl