GDC verslindt BLC met huid en haar

eethen • Na ruim negentig minuten stapte GDC in het degradatieduel tegen BLC met een eclatante 5–1 zege van het veld. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Stefan Storchart, die aan de basis stond van alle treffers. Vanaf de aftrap greep GDC de tegenstander direct bij de keel. Binnen het kwartier stond GDC door treffers van Bart van den Bogaard en Pascal de Vries op 2-0. De ploeg speelde met veel druk naar voren en vooral Stefan Storchart kende een prima eerste helft. Hij was voortdurende de achterhoede van BLC te snel en te slim af. Halverwege de eerste helft kwam BLC wel terug tot 2-1. Enkele minuten later was de marge weer twee, na de 3-1 door Bart van den Bogaard. Na een weergaloze actie van Stefan Storchart, waarbij hij twee verdedigers in de luren lag, was het weer raak. Pascal de Vries rondde prima af voor de 4-1. Na de rust werd het nog 5-1 door Sander Smit, die zijn eigen doelman passeerde.