'Zonder boer geen voer'

rijswijk • De rondreizende tentoonstelling 'Zonder boer geen voer' wordt vrijdag 21 april feestelijk geopend door wethouder Paula Jorritsma bij Tuincentrum Kolbach in Rijswijk.

Het doel van deze tentoonstelling is om de lokale boerengeschiedenis en het lokale archeologische en historische onderzoek meer bekendheid te geven.

Er zijn verschillende lees-, kijk- en doekisten die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van de voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt een lokaal verhaal en de tentoongestelde archeologische objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit de regio. Ook wordt duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen. De titel 'Zonder boer geen voer' is dan ook niet voor niets gekozen. De tentoonstelling is tot en met Pinksteren dagelijks te bezoeken, met uitzondering van zondagen.

Het project reist 2,5 jaar door West-Brabant. De tentoonstelling zal op tenminste tien verschillende locaties, verspreid door de hele regio, te zien zijn.

Meer informatie over het project via onderstaande website of via Facebook.


q www.zonderboergeenvoer.nl