• Arie Potters van Maatwerk-Event.
• Arie Potters van Maatwerk-Event. Foto: Teus Admiraal

Maatwerk-Event steeds vaker ingeschakeld

werkendam • Voor de organisatie van evenementen, in welke vorm dan ook, wordt steeds vaker het Werkendamse Maatwerk-Event ingeschakeld, de onderneming van Arie Potters. Ook de Werkendamse Ondernemers Vereniging DES ging op zoek naar een externe partij die de Braderie 2017 in de Hoogstraat neer kan zetten.

De braderie, dit jaar op vrijdag 16 juni van 09.00 tot 21.00 uur, is een van de succesvolle onderdelen uit het jaarprogramma van DES. Maatwerk-Event is geen onbekende voor de ondernemersvereniging. "In 2013 organiseerden wij voor hen een geslaagd Kerst Event, compleet met ijsbaan, arrenslee en een koortje. Kleinschalig, maar wel heel geslaagd. DES is ons daarna dus niet vergeten. Wij hebben een avondje zitten brainstormen waarna duidelijk werd wat er van ons wordt verwacht. Wij vinden het een uitdaging om een groot publieksevenement als dit te mogen organiseren. De wens is om een aantrekkelijke braderie neer te zetten, die interessant is voor complete gezinnen. De keuze voor de vrijdag met de daaraan gekoppelde avondopening, is alle deelnemende partijen en het publiek goed bevallen." Er is op de Hoogstraat plaats voor circa 85 kramen van Het Plein tot de Kruisstraat. Uiteraard hebben de winkeliers van de Hoogstraat de eerste keuze of zij een kraam voor hun eigen winkelpui willen. "Wij worden door verenigingen en stichtingen uit Werkendam benaderd om met een stand op deze goed bezochte braderie te mogen staan. Daarnaast zijn er diverse partijen van buiten het dorp die interesse tonen. Het is interessant, want voor enkele tientjes heb je de hele dag een verkooplocatie." Terugkomend op het verzoek om een evenement voor een zo breed mogelijk publiek neer te zetten, heeft Maatwerk-Event een model gevonden om ook de mannen erbij te betrekken. "Wij organiseren op het Merweplein, in samenwerking met drie Werkendamse autobedrijven en de Werkendamse horeca, een autoshow omlijst met entertainment." Ook Yep! voor Kids is weer actief. Zij zorgen voor veel plezier voor de kinderen. Maatwerk-Event ontzorgt van A tot Z. Men heeft jarenlang ervaring in de organisatie van evenementen. Potters: "Deze braderie is decennialang georganiseerd door bestuursleden van DES. Deze mensen hebben veelal zelf een winkel en voor hen is het een van de drukste vrijdagen van het jaar. Begrijpelijk dat zij meer tijd en aandacht aan hun eigen bedrijf willen schenken." Interesse in een kraam of over de volledige organisatie van deze braderie: info@maatwerk-event.nl of 06-22705603.

Een dag na de braderie, op zaterdag 17 juni, staat voor Potters al het volgende event op het programma. Het gaat om de grote reünie van CBS 't Kompas over de periode van 1975 tot 2016. 't Kompas gaat verhuizen naar de nieuwbouw op de oude locatie van De Kwinter. Via www.maatwerk-event.nl/reunie hebben zich al meer dan 750 oud-leerlingen en leerkrachten aangemeld. Tussen 15.00 uur tot 17.00 uur houden de klassen op de oude locatie van 't Kompas, aan het Snellenweer, hun eigen reüniemoment. Daarna volgt op een compleet ingericht horecaplein een samenzijn. De opbrengst van deze reünie gaat naar de Stichting Vrienden van 't Kompas met als doel de inrichting van het nieuwe speelplein te bekostigen. Maatwerk-Event organiseert bedrijfsevenementen, uitjes, open dagen en relatiedagen. Potters: "Onze kracht is het totaal ontzorgen van bedrijven. Wij verzorgen het complete verhaal op die voor bedrijven zo belangrijke dag. De organisatie van de opening van PT Creations in Wijk en Aalburg was een geslaagd mega evenement, zo ook het jaarlijks uitje van Businessclub De Buurman naar Rotterdam. Andere bedrijven waarvoor regelmatig events georganiseerd mogen worden zijn onder meer Rabobank, Dacom, De Waal Machinefabriek, Hoogendoorn MBI en Van de Bergh & Co.