• De dames vieren het kampioenschap.
• De dames vieren het kampioenschap. Foto: Teus Admiraal

Dames Voltena pakken titel

nieuwendijk • De dames van Voltena zijn zaterdag kampioen geworden van de tweede divisie.

Het betekent voor de volleyballers de tweede titel op rij.

Twee sets had IMS/Voltena Dames 1 nog nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. En dat werd zaterdag een feit in sporthal De Iris in Nieuwendijk. De meiden van Voltena speelden zeker de eerste twee sets zeer overtuigend tegen VC Velden om het kampioenschap veilig te stellen. De laatste twee sets kregen een ander karakter maar ook daarvan wist Voltena er nog één te winnen. Het werd uiteindelijk dus 3-1. De eerste set werd gewonnen met 25-11. De tweede was ook voor de Nieuwendijkers met 25-17. Met een gezamenlijk inzet werd ook de derde set met 25-15 gewonnen.

Concentratie weg

Toen viel de concentratie wel een beetje weg. Vechtend met de emotie dat het wel prettig zou zijn om ook de laatste set te winnen en het gevoel van al kampioen te zijn, werd de set gespeeld. Deze ging echter uiteindelijk verdiend met 20-25 naar VC Velden.

Het was een prachtige kampioenswedstrijd. Met de complimenten aan het trainersteam Guillermo Boogers en Debora Kadijk en de begeleiding van René van der Giessen, die deze meiden het hele seizoen weer op de juiste tijden in vorm en kregen om voor de tweede keer op rij kampioen te worden.

De dames gaan volgend seizoen op naar de eerste divisie.

Voor wie de meiden dit seizoen nog een keer in actie wil zien: op zaterdag 22 april spelen ze om 17.45 uur hun laatste competitiewedstrijd uit bij Volley Meerkerk in sporthal De Linde.