• O.a. met foto's wordt de geschiedenis tot leven gebracht.
• O.a. met foto's wordt de geschiedenis tot leven gebracht.

Expositie 'Heusden Maritiem'

heusden • In Het Gouverneurshuis is vanaf 30 april de tentoonstelling 'Heusden Maritiem' te zien, over de rijke geschiedenis van de scheepswerf van Heusden.

Met een tentoonstelling, een maritieme belevingsroute, lezingen en educatieve activiteiten wordt in de zomer van dit jaar uitgebreid aandacht gegeven aan de maritieme geschiedenis van Heusden. Centraal in de activiteiten staat de expositie Heusden Maritiem, die van 30 april tot en met 1 oktober voor publiek te zien zal zijn in museum Het Gouverneurshuis. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de scheepswerf van Heusden. Hoe deze, met name onder het bewind van Cornelis Verolme, uitgroeide tot een bloeiend bedrijf met honderden werknemers, en welke invloed deze groei heeft gehad op de sociale en economische ontwikkeling van Heusden in de twintigste eeuw.

Met scheepsmodellen, foto's, filmpjes, scheepsonderdelen, ooggetuigenverslagen en nog veel meer wordt de geschiedenis van de werf tot leven gebracht. Ook voor kinderen er is van alles te doen: ze kunnen hun eigen schip ontwerpen, ontdekken hoe je scheepsbeschuit bakt of een maritieme speurtocht maken. Meer dan vijftien ondernemers in Heusden nemen deel aan Heusden Maritiem en bieden deze zomer maritieme producten aan, zoals een 'Cologne Verolme', een oorlam of houten speelgoedboten. Een wandelkaart met een door het Heusdens Bureau voor Toerisme samengestelde route leidt de toerist langs de deelnemende winkels, galeries, cafés en restaurants.


q www.heusdenmaritiem.nl