Maestro's gaan strijd aan

nieuwendijk • Fanfare ONS houdt 20 mei Maestro Nieuwendijk. Vijf bekende Nieuwendijkse gezichten zullen in de tot concertzaal omgetoverde sporthal De Iris strijden om de felbegeerde Maestro-Nieuwendijk-titel.

De vrouwelijke Maestro's zijn Maria den Haan en Elly Walraven. Maria is voor voetballend Nieuwendijk jarenlang de gastvrouw in de kantine geweest. Elly is jaar-en-dag hét gezicht van de Nieuwendijkse dokterspraktijk geweest. Momenteel is ze creatief bezig met allerlei soorten keramiek en zingt ze in Nederpopkoor A27. De mannelijke Maestro's zijn Otto van Breugel, René Wouda en Dick Romijn. Otto is gemeenteraadslid in Werkendam en heeft al veel voor de Nieuwendijkse bevolking betekend. Dominee René Wouda kwam alweer 17 jaar geleden met zijn gezin in de pastorie naast de gereformeerde kerk wonen. Dick Romijn was in de jaren '80-'90 dé gastheer van het oude Tavenu. Ook is hij jarenlang de frontman en drummer geweest van het Sunrise Combo.
De organisatie verwacht met deze Maestro's een mooie weerspiegeling van de Nieuwendijkse bevolking te hebben gevonden. Onder begeleiding van ONS-maestro Anneke Konings-Kros zullen zij de komende weken de kneepjes van het dirigeervak onder de knie proberen te krijgen. Op 12 en 19 april wordt er ook met het orkest geoefend.
Kaarten à 10 euro per stuk kunnen al gereserveerd worden via: maestronieuwendijk@hotmail.com. Vanaf 24 april kunnen de kaartjes ook gekocht worden bij COOP Nieuwendijk en bij De Juf's Muziekwinkel, Vijverstraat 23.