• De fysiotherapiepraktijken in Almkerk gaan wandelen.
• De fysiotherapiepraktijken in Almkerk gaan wandelen.

Almkerk aan de wandel

almkerk • Twee fysiotherapiepraktijken in Almkerk, FysioFit Altena en Fysiotherapie Almkerk, houden samen een Gezondheids Challenge. Mensen die willen werken aan hun gezondheid, zowel preventief of als ondersteuning van een chronische ziekte, kunnen meedoen.

De officiële benaming is Nationale Diabetes Challenge, omdat het hiermee oorspronkelijk is begonnen. De challenge wordt door de praktijken echter breder getrokken om mensen bewust te maken dat met een kleine interventie zoals wandelen veel kan worden bereikt op het gebied van welbevinden.

Ongeveer een miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim 9200 euro. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl.

FysioFit Altena en Fysiotherapie Almkerk doen, zoals gezegd, mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf april in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens de wandelingen loopt er een zorgverlener van een van de praktijken mee ter ondersteuning en voor het beantwoorden van vragen. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelt iedereen 5, 10, 15 of zelfs 20 kilometer. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen tijdens het NDC Festival.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging.

Op 7 april houden de fysiotherapiepraktijken vanaf 19.30 uur een informatieavond over de Diabetes Challenge in 't Verlaat in Almkerk. Meer informatie: Fysiotherapie Almkerk, 0183-409751 of FysioFit Altena, 0183-769023.


q www.nationalediabeteschallenge.nl