Hoopvolle start Altena Road Circuit

brakel • Het Blankers & Van Vark Altena Road Circuit kende zaterdag met de Lenteloop in Brakel een bijzonder hoopvolle start van het nieuwe seizoen.

Maar liefst 211 deelnemers schreven zich in en dat was veel meer dan waar de organisatie op gehoopt had. Mede-oprichter van het oudste stratenloopcircuit van Nederland Hans Verbeek had vorige week nog een oproep voor meer deelnemers op Facebook geplaatst.

De wedstrijd in Brakel kende een spannend verloop want meteen na het startschot waren er drie atleten die elkaar vonden: Paul Visser, de jonge Jarreau Suijkerbuijk en een voor de regio onbekende Justin van der Steen van De Liemers. Laatstgenoemde plaatste na circa drie kilometer een versnelling, maar de ervaren Paul Visser liet zich niet gek maken en bleef zijn eigen tempo lopen. Dat pakte goed uit, want al na twee kilometer kwam hij samen met Suijkerbuijk weer in het voetspoor van Justin van der Steen. De eerste tempoversnelling van Paul Visser zelf was uiteindelijk teveel voor de andere twee, waardoor Visser de laatste drie kilometer solo richting de finishlijn in Brakel kon lopen. Daar aangekomen verpulverde hij meteen tijd van 34:13 het parcoursrecord van vorig jaar.

Van der Steen volgende op een halve minuut en Suijkerbuijk finishte in 36:22.

Ook bij de vrouwen sneuvelde het parcoursrecord, Ciska Hensen van DAK Drunen die een week eerder nog snel was op de halve marathon in Drunen bleek weinig last meer te hebben van die wedstrijd, haar eindtijd in Brakel 39:37. Tweede vrouw werd Iris van Dalen van de Tilburg Road Runners in 41:55 en de derde tijd was voor Ianne Iverns van ACW'66 in 45:08. De volgende wedstrijd is op 5 juli in Werkendam.


q altenaroadcircuit.nl/