Afbeelding
Foto:

1 Waarom een dorpsquiz in Andel?

Oranjevereniging Juliana uit Andel houdt zaterdag voor de allereerste keer D'n Aelse Dorpsquiz. Arnoud Verhoeven vertelt er graag meer over.

Arnoud: "Oranjevereniging Juliana staat er om bekend altijd weer met nieuwe activiteiten te komen om de leefbaarheid in Andel te bevorderen. Een dorpsquiz was een van de activiteiten die al even op de plank lag. Na de grote feestweek in 2016 was er tijd en ruimte om deze vorm te geven."

2 Deelnemers moeten ook opdrachten doen. Waarom?

Arnoud: "Om de dorpsquiz zo leuk en origineel mogelijk te houden is ervoor gekozen om naast theoretische vragen ook doe-opdrachten, foto- en video opdrachten in de quiz te verwerken. Naast kennis zijn andere vaardigheden ook belangrijk: originaliteit, creativiteit, vindingrijkheid en sportiviteit."

3 Hoeveel teams gaan er meedoen?

Arnoud: "Er zijn maar liefst 23 teams ingeschreven. Deze hebben allemaal een speellocatie uitgekozen in Andel. Het uitdelen en inleveren van het quizboek en de geheime opdracht zal plaatsvinden in 't Buitenhoff."

4 Kunnen deelnemers zich op de quiz voorbereiden?

Arnoud: "Op 29 maart heeft er een captainsavond plaatsgevonden. De teamcaptains hebben toen de mogelijkheid gehad om vragen te stellen aan de organisatie. Op www.aelsedorpsquiz.nl staan het reglement, tips en instructies."

5 Komt er een vervolg op deze dorpsquiz?

Arnoud: "Wanneer het een succes gaat worden en de deelnemers zijn positief hopen wij als organisatie dat er een nieuwe traditie geboren is."