Raden versnellen met Altena Road Runners

regio • Als het aan een meerderheid van de Aalburgse, Werkendamse en Woudrichemse politiek ligt wordt nog voor 1 januari 2019 een besluit genomen over de investering voor een accommodatie voor atletiekvereniging Altena Road Runners.

In het oorspronkelijke voorstel werd nog uitgegaan van een besluit na de herindeling, maar vorige week dinsdagavond werd in de drie gemeenteraden ingestemd met een amendement op initiatief van de drie lokale partijen Ideaalburg, Gemeentebelangen en Lokaalbelang. Daarin staat dat direct na de uitkomst van de onderzoeken naar de haalbaarheid van een eigen locatie voor Altena Road Runners nabij het Altena College in Sleeuwijk een investeringsbesluit genomen moet worden.

In Werkendam en Woudrichem werd de aanpassing unaniem gesteund, in Aalburg stemden naast Ideaalburg ook CDA, ChristenUnie en Progressief Altena voor.

Voor wat betreft een eigen stek voor de nog op te richten hockeyvereniging in Altena hielden de partijen een slag om de arm. Het voorstel voor een business case haalde het wel, maar met het woordje 'eventueel' in het amendement werd de druk van een besluit vóór 2019 gehaald. Voor de hockeyvereniging wordt een veld op het terrein van Golfpark Almkreek onderzocht.

Uitslag

De studie naar de twee accommodaties gaat de drie gemeenten in totaal 20.000 euro kosten. Aalburg en Woudrichem betalen beiden 5000 euro, Werkendam 10.000 euro. Wanneer de uitslag van business cases verwacht kan worden is nog onduidelijk. Wethouder Pim Bouman hield de Aalburgse politici vorige week in ieder geval voor dat ze dit jaar nog een rapport mogen verwachten.

"Maar of dat vóór of na de zomer wordt kan ik nog niet zeggen", aldus Bouman. Volgens Shah Sheikkariem van Ideaalburg zou een dergelijke business case normaal gesproken binnen drie weken afgerond moeten zijn.


Tom Oostra