• Het bleef lang spannend in het duel tussen Achilles Veen en Jodan Boys.
• Het bleef lang spannend in het duel tussen Achilles Veen en Jodan Boys. Foto: Teus Admiraal

Hoofdtrainer rekent zich nog niet rijk

Achilles Veen knokt zich naar winst

veen • Een 'overwinning van het collectief' noemde Bastiaansen het. De trainer van Achilles Veen had daar helemaal gelijk in. Al weken tobt Achilles Veen - net nu de competitie zich in de beslissende fase gaat bevinden - met een volle ziekenboeg. Daardoor moest Bastiaansen flink goochelen met de opstelling. Zo kreeg middenvelder Theo Martens weer de taak om als laatste man de boel gesloten te houden. Dat lukte bijna perfect.

De kleine Martens was tevreden over zijn nieuwe rol. "Ik sta normaal natuurlijk altijd voor de verdediging. Dus echt ver is het niet terug. Bovendien heb ik in de jeugd bij FC Den Bosch ook vaker laatste man gespeeld. Het is wel wennen. Je kunt geen risico meer in je spel leggen."

Smetje

Net voor tijd ging het een keer mis en kwam Jodan Boys nog terug tot 3-1. Dat was eigenlijk het enige smetje op de winst voor Achilles Veen. Achilles Veen begon met de geïmproviseerde elf scherp aan de wedstrijd tegen Jodan Boys.

De eerste mogelijkheid was ook voor de thuisclub. Keeper Tim van der Linden van Jodan Boys kreeg de schuiver in tweede instantie nog te pakken.

Anderzijds werd Jodan Boys niet echt gevaarlijk.

Halverwege de eerste helft bij de tweede mogelijkheid voor Achilles Veen kwam de 1-0 op het scorebord. De assist kwam van Kay Huijgens en de losgekomen Nassim Asrih passeerde de doelman van Jodan Boys. De gasten uit Gouda kwamen echter niet verder dan een lang schot van Roald Heerkens.

Aan de andere kant liet Achilles Veen zich nog een keer zien met een indraaiende vrije trap van Ronnie Reniers. Met een katachtige reflex haalde de doelman van Jodan Boys de inswinger nog onder de lat weg.

In handen

Na de rust nam Jodan Boys de wedstrijd in handen. Druk bleef het voor de neus van keeper Jeffrey van der Loo, maar echt lastig kreeg de Veense sluitpost het niet.

Lastig was wel dat de arbitrage begon te blunderen. Het kostte Sezer Sulun een gele kaart, wat betekende dat Sulun er de volgende wedstrijd weer niet bij is.

Ook Theo Martens kwam op scherp te staan met een gele prent. Verder bleef het lang bij de 1-0, wat toch wat billenknijpen begon op te leveren. Wel had Achilles Veen de voorsprong moeten verdubbelen om de spanning weg te nemen. Een verraderlijk schot van Reniers werd echter half gestopt door de doelman van Jodan Boys en Rowin van Zaanen kreeg de rebound ook niet langs de doelman. Een wissel waarbij de leeg gespeelde Kay Huijgens werd vervangen door Jeroen van Leijsen bracht de verlossing. Van Leijsen stuurde Nassim Asrih op pad.

Na een weergaloze actie troefde Asrih ook keeper Tim van der Linden af en mocht Rowin van Zaanen het laatste tikje geven voor de 2-0. Vijf minuten voor tijd viel ook de 3-0, nadat invaller Flavio Andjole onderuit werd gehaald. De bal ging op de stip en Ronnie Reniers schoot de pingel snoeihard tegen het net. In de slotminuut mocht Enzo Huntink het leed voor Jodan boys wat verzachten met de 3-1.

Met de winst kon Achilles Veen weer een vrolijk muziekje opzetten.

Ook trainer Clemens Bastiaansen was er blij mee. "De tweede helft hadden we het toch lastig, maar we maakten het in de omschakeling goed af. De jongens hebben gevochten voor wat ze waard waren en een goede uitslag neer gezet. We gaan het volgende week rustig bekijken en leven van week tot week. Zo naar het einde van de competitie kan de ziekenboeg toch de doorslag gaan geven", rekende Bastiaansen zich nog niet rijk.