Marc en Ruben kunnen het beste timmeren

wijk en aalburg • De regionale VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen bij de Bouwschool Breda waren ook dit jaar weer een succes. Maar liefst 16 leerlingen timmeren en 12 leerlingen metselen hebben met hun vakmanschap een goede indruk achter gelaten bij de jury.

Uit handen van wethouder Miriam Haagh van Breda heeft Marc van der Linden van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg de eerste prijs in ontvangst mogen nemen bij het timmeren. Schoolmaatje Ruben Bauman ging met de tweede prijs naar huis. Cas van Eekelen van het Munnikenheide College won de wedstrijd bij het metselen. Hij heeft ook een ticket bemachtigd voor het 65e NK Metselen. Alle deelnemers bij het timmeren kregen uit handen van de BouwSchool Breda een medaille. De deelnemers bij het metselen kregen vanuit het KNB, Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek, een speldje uitgereikt. De scholieren kregen ook een certificaat.
De regionale VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen vonden plaats op 16 en 17 maart. Pascal Brok, instructeur bij de BouwSchool Breda, heeft de wedstrijdopdracht timmeren ontworpen. Zestien leerling timmeren maakten in de werkplaats van de BouwSchool Breda een trapje. Twaalf leerling metselen maakten als wedstrijdopdracht een schoorsteen, ontworpen vanuit het KNB. De prijzen werden uitgereikt door Miriam Haagh, wethouder van Breda. Ze was enthousiast over het aanwezige timmer- en metseltalent en noemde de deelnemers echte uitblinkers in hun vakmanschap. Ze ziet een goede toekomst voor hen weggelegd.