HHC'09 pakt winst in streekderby

heusden • HHC'09 was zondag de winnaar in de streekderby tegen Be Ready. De thuisclub moest wel terugkomen van een achterstand om de 3-1 neer te zetten. Dit tot tevredenheid van trainer Eugène van der Heijden. "Hoe kan een wedstrijd draaien", begon de trainer. "De eerste helft waren we veel te gezapig. In de rust hebben we de boel omgezet. Met tien en later negen man werd het nog even billen knijpen", recapituleerde de trainer van HHC'09. Voor de rust opende Be Ready na tien minuten de score. Safi Esmati mocht door met de lucht van buitenspel en tekende de 0-1 aan. Na de rust kwam HHC'09 feller uit de kleedkamer. Pim Kivits kopte na een vrije trap van Koen Kops de verdiende 1-1 binnen. Vervolgens trok Deniz Alkan met de 2-1 de score naar Heusdense kant. Be Ready probeerde het nog wel, maar twee doelpogingen van Stephan Huysman bleven zonder succes. HHC'09 was intussen met het uitvallen van Kivits en Alpay Husrevoglu gekrompen tot negen man. Rik van der Wiel scoorde nog wel de 3-1.