• Yoeri Duyzer maakte zaterdag alle treffers voor Woudrichem.
• Yoeri Duyzer maakte zaterdag alle treffers voor Woudrichem. Foto: Teus Admiraal

Rivaal SVW met 3-0 aan de kant gezet

Woudrichem dendert door richting titel

woudrichem • Voorafgaande aan de wedstrijd kreeg SVW nog een vaantje overhandigd van het jubilerende Woudrichem, dat 85 jaar bestaat. De Gorcumers beleefden echter weinig plezier aan hun bezoek op het Bolwerk.

Op de 3-0 winst in het prestigeduel voor Woudrichem was weinig aan te merken. Trainer Leon Elands was uitermate blij met de winst.

"Natuurlijk zijn we blij. Wedstrijden tegen SVW blijven toch speciaal. Als je ze bij de strot heb, moet je wel doorbijten", zag Elands nog een hiaat. "Na de 3-0 was de wedstrijd wel gespeeld en het hoeft niet altijd sprankelend te zijn", bleef de trainer van Woudrichem verder mild. "Het gaat om de drie punten. Natuurlijk willen we graag kampioen worden, maar je moet het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Komende zaterdag is het weer NOAD'32 waar we naar toe moeten. Wij stralen wel uit dat we iedereen willen pakken. Dus wat dat betreft is het vertrouwen groot", aldus de trainer van Woudrichem. Trainer Elands had ook alle reden om de laatste hobbels met vertrouwen tegemoet te zien.

In de prestigeslag op Het Bolwerk tegen SVW begon Woudrichem fel en zorgde het voor de eerste dreiging. Een voorzet van Wim Holster werd ingekogeld door Tim Saaman. Er volgde een miraculeuze redding van de sluitpost van SVW. In de rebound kreeg ook Bori Secreve de bal niet langs de keeper.

In dezelfde minuut was het even later wél raak. Dillis de Vries tekende voor de assist en Yoeri Duyzer kon de eerste treffer van de middag aantekenen. Een minuut later vergat De Vries zelf nog te vonnissen. En ook Bori Secreve kwam niet tot scoren na een mislukte uittrap van de SVW-goalie. Yoeri Duyzer deed dat wel na een kwartier. De Vries draaide weer eens knap weg en bracht de spits van Woudrichem in stelling. Duyzer maakte geen fout en plaatste de 2-0 en z'n tweede treffer in de lange hoek.

Vervolgens kon SVW op jacht naar de aansluitingstreffer. De dreiging van de Gorcummers bleef echter halfbakken. Aan de andere kant vloog een poging van Duyzer maar net naast. Duyzer kwam ook nog dicht bij een hattrick, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Opschudden

In de rust moesten beide trainers de boel opschudden. De lukte het best bij SVW. De Gorcumers namen meteen het initiatief en Woudrichem had even tijd nodig om de zaken weer op te pakken. Een uitbraak resulteerde wel in de 3-0.

Duyzer kon na aangeven van Bori Secreve de middag opfleuren met zijn derde treffer. Daarmee trok Woudrichem een streep over de wedstrijd. SVW bleef het nog wel proberen, maar keeper Lex Kramers pakte knap een vrije trap van de Gorcumers uit de hoek. Aan de andere kant kwam Yoeri Duyzer nog bijna tot zijn vierde treffer. De Gorcumse sluitpost redde in de korte hoek. Ook een poging de score nog wat extra glans te geven lukte Wim Holster niet.

Zijn poging werd ook gestopt. Tenslotte werd een knal van Nick van Giessen nog van de lijn gehaald. Trainer Elands begon druk te wisselen, want duidelijk was dat de winst in de tas zat. Uitblinker Yoeri Duyzer kreeg een publiekswissel en de winst zat in de tas.

Weinig te halen

Verliezend trainer Arie Schep was duidelijk.

"Ik kan er een lang verhaal van maken, maar er was weinig te halen voor ons. Ik ben al blij dat ik er elf had. Ik moet jongens opstellen, die niet fit zijn of het niveau niet aankunnen. Dan kom je op cruciale posities gewoon kwaliteit te kort en verlies je binnen het kwartier de wedstrijd. Dan houdt het gewoon op", konden Schep en zijn mannen afdruipen.


Nico van Es