• Peter vWerken doet mee met zijn lisianthuskwekerij.
• Peter vWerken doet mee met zijn lisianthuskwekerij. Foto: Lya Cattel

'Kom in de Kas' en 100 jaar Veiling

zaltbommel • De landelijke open dag van de glastuinbouw 'Kom in de Kas' vindt dit jaar op zaterdag 1 april voor de veertigste keer plaats.

In de Bommelerwaard zetten vijf bedrijven de deuren open. Ook Veiling Zaltbommel doet mee, ter ere van het honderdjarig bestaan. Het veilinggebouw ligt tegenover het station, waar ruim voldoende parkeergelegenheid is en de vijf glastuinders, die meedoen, liggen op fietsafstand. Bij Veiling Zaltbommel is onder meer een overzichtstentoonstelling te zien van deelnemers aan de kunstroute 'Kunst Kiezel Klei'. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in de veilingruimte en zelf bieden met de klok. De overige deelnemers aan de open dag zijn: Van der Burght (aardbeien) aan de Toepadweg 35, Riverflowers (chrysanten) aan de Toepadweg 37, Van Tuyl (paprika's en frambozen) aan de Nieuwe Tijningen 115, De Kloe (Snij-hortensia's) aan de Nieuwe Tijningen 107 en Van de Werken (lisianthus) aan de Nieuwe Tijningen 90. Op alle bedrijven zijn voor bedrijven extra activiteiten georganiseerd. Bij Van de Werken is de bloemist uit Gameren aanwezig om te laten zien hoe je de lisianthus kunt verwerken in bloemstukken. Kinderen mogen achter het stuur van de vrachtwagen gaan zitten om zo op de foto te gaan.

Ter ere van de veertigste editie van 'Kom in de Kas' is op de website een 360 graden 'teaser' vide geplaatst met opnames in de kas. Deze week wordt ook een 'KominDeKas app' gelanceerd. Met behulp van de app kunnen bezoekers meedoen aan de interactieve speurtocht, die in alle deelnemende kassen wordt uitgezet.

q www.komindekas.nl