Weidevogelbescherming van start

giessen • De mooiste lentebodes? Dat zijn volgens Altenatuur kieviten die met hun spectaculaire duikvluchten door het luchtruim buitelen. En over een maand is het weer zo ver.

In het Land van Heusden en Altena neemt weidevogelbescherming een grote vlucht, want de ontwikkelingen staan niet stil. Daarom is de werkgroep opnieuw op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de dames en heren die zich al jarenlang trouw inzetten. De regionale startavond is op 7 maart in Fort Giessen en begint om 20.00 uur. Mannen of vrouwen die het komende voorjaar over vrije tijd beschikken en lekker buiten bezig willen zijn, zijn welkom deze informatieve avond bij te wonen.

De huidige groep, die uit ongeveer zestig vrijwilligers bestaat, werkt samen met Altenatuur, de VMB, ANV Altena Biesbosch en het Brabants Landschap. Meer dan honderd boeren verlenen hun medewerking. Weidevogelbescherming vindt plaats tussen half maart en half juni. Vrijwilligers zoeken verdeeld in een aantal loopgroepen op akkers en weilanden naar nesten van kievit, scholekster, grutto wulp en tureluur, in principe gedurende één of twee dagdelen per week. Voor nieuwe vrijwilligers worden cursussen gehouden op 13 en 27 maart in Fort Giessen. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden via Altenatuur@gmail.com.


q www.altenatuur.nl