• Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn  bezig met Lego Mindstorms.
• Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn bezig met Lego Mindstorms.

Kennismaken met TOT

gorinchem • Ongeveer vijftig leerlingen uit vooral groepen 8 uit de regio kwamen woensdag naar De Uilenhof in Gorinchem om kennis te maken met het Talent Ontwikkeling Techniek-programma (TOT).

Tijdens een speciale middag konden zij kennismaken met deze uniek samenwerking tussen De Uilenhof (vmbo), Da Vinci College (mbo) en Hogeschool Rotterdam (hbo). Het TOT-programma biedt leerlingen die goed zijn in rekenen en techniek, maar minder in talen, een helder alternatief. Juist omdat ze meer mogen werken aan waar ze goed in zijn, halen ze de talen ook. Leerlingen kregen informatie over het programma en volgden praktijklessen onder leiding van TOT-docenten. Ze maakten onder andere kennis met het grafisch tekenprogramma Sketch Up en programmeerden technisch Lego (Lego Mindstorms).

Kern van het TOT-traject is dat de leerlingen versneld examen doen in de verplichte vakken, en daarnaast in leerjaar 3 een dag in de week op het Da Vinci les krijgen en in leerjaar 4 vier dagen. Belangrijk aspect is ook dat het inspeelt op de talenten en motivatie van de leerlingen. Ze zijn gemotiveerder en enthousiaster dan reguliere leerlingen, en halen betere cijfers.