• Kim Vroege en Bert Duister van het dorpshuis in Veen.
• Kim Vroege en Bert Duister van het dorpshuis in Veen.

Dorpshuis Veen krijgt hoog bezoek

veen • 't Dorpshuis in Veen. Elke inwoner van het handelsdorp kent het fraaie gebouw aan de Groeneweg 2 wel.

Voor bruiloften, kraamfeesten, vergaderingen, begrafenissen en gemeenteavonden bijvoorbeeld. Maar ook de EHBO en de seniorengym hebben er hun thuisbasis en verder doet het gebouw ook dienst als buitenschoolse opvang. "Maar we willen toch graag nog meer bekendheid", zegt beheerder Kim Vroege. Op de vraag om nog meer bekendheid komt binnenkort een mooi antwoord met het affiche Wibi Soerjadi. Op zaterdag 4 maart geeft de beroemde pianist in 't Dorpshuis een concert (aanvang 20.00 uur) met aan het einde een meet and greet.

Geweldige reclame

Kim Vroege is er nog verrast over. "We zijn benaderd door zijn management. Wibi zet tegenwoordig meer in op kleinschalige concerten. Dat hij ons dorp wil aandoen is een geweldige reclame." Vroege dacht eerst dat ze te maken had met een grap toen er contact werd gezocht. "Maar het was echt. Ik heb ook gelijk onze app-groep een appje gestuurd met 'Wil je iets leuks horen?'. Niemand geloofde mij toen ik het vertelde." De komst van Soerjadi kost 't Dorpshuis niets. "Alleen een bakje met druiven en een bakje water voor zijn hond."

Het is nu twee jaar geleden dat het nieuwe dorpshuis de deuren opende. Jaren achtereen was een gebouw aan de Hofstraat het middelpunt van gemeenschapszin. Decennia lang voerde daar Bert Duister de scepter. Zijn functie is nu overgenomen door Kim Vroege. "Ik wilde niet meer de verantwoordelijkheid dragen. Ik help nu alleen maar mee", zegt Duister op bescheiden toon. "Ik ben blij dat ik op Bert een beroep kan doen", vult Vroege aan.

Grove werk

Bert is er nu meer voor het 'grove werk', zegt ze. "Ik ga naar de Sligro en doe wat aan het onderhoud. Deze situatie vind ik leuk", reageert de nestor.

Vroege en Duister proberen samen met een pool vrijwilligers 't Dorpshuis nog bruisend te houden.

"De vrijdag voor de kerst hebben we voor de senioren een gezellig samenzijn gehad met een sjoelcompetitie. Zo'n sjoelcompetitie willen we een keer per maand gaan houden." Materiële wensen zijn er ook. "We zouden graag zien dat we airco in het gebouw komt en nog wat eenvoudige speeltoestellen."

Voor het concert van Wibi Soerjadi zijn 150 kaarten beschikbaar. Deze kosten 23,50 euro per stuk. De verkoop van de kaarten is gepland op vrijdag 10 februari van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 18 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen via de telefoonnummers 0416-691743 of 06-16938345.