• Het nieuwe bestuur van de Werkendamse avondvierdaagse.
• Het nieuwe bestuur van de Werkendamse avondvierdaagse.

Nieuw bestuur voor avondvierdaagse

werkendam • De avondvierdaagse in Werkendam heeft een nieuw bestuur. "Soms moet je ergens tijd voor maken", aldus de kersverse voorzitter Janica Swijnenburg.

Er was een noodoproep van het oude bestuur voor nodig om de nieuwe bestuursleden in beweging te krijgen. Werkendam kende jaren geen avondvierdaagse, maar de afgelopen tien jaar is het wandelevenement weer uitgegroeid tot een blijvertje op de jaarkalender. Jaarlijkse lopen zo'n 800 deelnemers mee. Als het aan de organisatie ligt, worden dat er 1000.

Toch vond het oude bestuur het na tien jaar genoeg geweest. Tijd voor nieuwe gezichten, maar die bleken in eerste instantie lastiger te vinden dan gedacht, vertelt de nieuwe voorzitter Janica Swijnenburg. "Het oude bestuur wilde het bijltje erbij neergooien en plaatste een noodoproep op Facebook. Toen is het balletje voor mij gaan rollen, want zo'n mooi evenement mag niet voorbij gaan. De avondvierdaagse in Werkendam is elk jaar hartstikke populair."

Ze meldde zich bij haar voorganger Leonard Paans. "Soms moet je gewoon ergens tijd voor maken", zegt Janica over haar motivatie. Dat moeten ook Niels Paans (secretaris), Mychel van den Heuvel (penningmeester), Ton Kuup en John Heijstek (beiden 'buitendienst'), Miranda van Vuuren ('binnendienst') en Angela van den Berg (pr en communicatie) gedacht hebben. "Uiteindelijk hadden we de club best snel gevormd. Met enthousiaste en actieve mensen op de juiste plekken kom je al een heel eind." De avondvierdaagse in Werkendam wordt dit jaar van maandag 15 mei tot en met vrijdag 19 mei gelopen. Voor dit eerste jaar heeft het nieuwe bestuur nog niet veel nieuwe zaken in petto. "Je moet ook niet teveel in één keer willen veranderen", weet de voorzitter.

Wél is het bedoeling dat deelnemers zich, naast de gebruikelijke formulieren, ook digitaal kunnen inschrijven en betalen. "Verder willen we er vooral weer een topweek van maken en gezellig met elkaar lopen. Het defilé op vrijdag 19 mei mag een feestje zijn, met plezier voor het hele dorp."

Sponsorplan

Ook ligt er een mooi sponsorplan: voor een klein bedrag kunnen sponsors een blokje kopen op het sponsordoek met hierin hun logo. Dit doek wordt geplaatst bij de entree van het dorp. "Wilt u sponsor worden? Wij horen het graag", laat de voorzitter weten. Voor die gezellige week heeft het bestuur ook weer heel hard heel veel vrijwilligers nodig. "Alleen met elkaar kunnen wij er weer een geslaagd evenement van maken", zegt Janica.

Mensen die graag willen helpen kunnen zich melden via info@a4dwerkendam.nl of 06-10431523.


q www.a4dwerkendam.nl