• Rob, Willem en Martien Mouthaan zijn enthousiast van start gegaan met 'Hebbus'.
• Rob, Willem en Martien Mouthaan zijn enthousiast van start gegaan met 'Hebbus'. Foto: Marjo van Andel

Drie broers starten met 'Hebbus'

wijk en aalburg • Dat Wijk en Aalburg wel behoefte heeft aan een kringloopwinkel, bleek vrijdag en zaterdag wel. De deuren van Hebbus gingen voor het eerst open en het was meteen druk. "Op zaterdag sluiten we in principe om 14.00 uur, maar om 16.00 uur ging de laatste bezoeker pas weg."

De drie broers Mouthaan, Rob, Martien en Willem, hebben zichtbaar plezier in hun pas geopende kringloopwinkel. "Het idee speelde al langer, maar nu waren we er aan toe en besloten we om echt van start te gaan. Zelf komen we ook regelmatig bij kringloopwinkels in de omgeving en iets dergelijks was er nog niet in de directe omgeving." Wat ook meespeelde, vertelt Rob, is dat de drie broers het belangrijk vinden om iets met elkaar te doen. "En hierin zijn we met z'n drieën actief. Het is een particulier initiatief, we doen dit op eigen titel, dus niet onder de noemer van een stichting ofzo. Misschien dat we er in de toekomst wel een sociaal maatschappelijk doel aan verbinden, maar we wachten eerst even af hoe het allemaal loopt."

De broers zit het ondernemen en handelen wel in het bloed, dus ze runnen Hebbus met hun eigen meegebrachte levenservaring. Die ervaring zetten ze ook in bij het prijzen van de artikelen die ze verkopen. "Mensen kunnen alle bruikbare artikelen en goederen bij ons inleveren. Elektrische apparaten controleren we even, ze moeten het natuurlijk wel doen. De prijs bepalen we op intuïtie en levenservaring. Soms weten we het ook niet en dan overleggen we even. Maar het moet natuurlijk wel voor een ieder aantrekkelijk zijn, anders werkt het niet."

Hebbus is gevestigd aan de Ambachtstraat 16 in Wijk en Aalburg. De keuze voor vestiging op het industrieterrein is een bewuste, vertelt Rob. "Het ligt in ieder geval lekker centraal in de regio, natuurlijk voor de omliggende dorpen, maar we krijgen ook bezoekers uit Ammerzoden, Brakel, Poederoijen en zelfs uit Waalwijk. Bovendien is een industrieterrein een goede plaats voor onze winkel: genoeg parkeergelegenheid en ook makkelijk als mensen spullen willen brengen."

De naam Hebbus hebben de drie broers gezamenlijk bedacht. "We hadden een aantal namen in gedachten, en toen hebben we ieder een keuze gemaakt. Eigenlijk kwamen we alle drie hierop uit. Als mensen in onze winkel vinden wat ze misschien al langer zochten, dan hoor je ze bijna roepen: 'Hebbus!'. Dus vonden we dat wel pakkend."

Hebbus is open op dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Tijdens de openingstijden kunnen ook artikelen worden gebracht die in de winkel verkocht mogen worden. In overleg halen de drie broers ook spulletjes op. Meer informatie: 06-57778441 of 06-53293591.