• GRC 14 zette zaterdag ook VVGZ aan de kant.
• GRC 14 zette zaterdag ook VVGZ aan de kant. Foto: Teus Admiraal

GRC 14 pakt dertien punten uit laatste vijf wedstrijden

Van Helmond: 'Hier heerst euforie'

giessen/rijswijk • Op de winst van GRC 14 was niets af te dingen na een enerverend voetbalgevecht tegen VVGZ, dat uiteindelijk met 3-0 moest buigen. Sneu voor de gasten uit Zwijndrecht, die met tien man eindigden, was bovendien dat Djim Kammerman in een ongelukkig duel tien minuten voor tijd zijn voet brak. Nadat het duel werd hervat hield GRC 14 het hoofd koel en stapte in euforie de kleedkamer in, waar de muziek op volle toeren ging.

Trainer Marcel van Helmond kwam breed lachend naar buiten. "Hier heerst euforie. Dat mag ook als je zoveel punten haalt met dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden." Toch vond Van Helmond het niet heel best tegen VVGZ. "We zaten er voor de rust wel goed op, maar waren te onrustig", recapituleerde de trainer. "Na de rust speelden we het balletje beter rond. Ook de 2-0 lag er al snel in. Dat was wel de doodsklap voor VVGZ. Met de 3-0 was het over en sluiten." Voor de toeschouwers was de titanenstrijd best om aan te zien. Het spel ging als een razende roeland op en neer en verveelde geen moment, ondanks de nattigheid op het Almbos.

Vanaf de aftrap had GRC 14 de score al kunnen openen na een lange bal van Wesley van den Oever. Maba Jarbou verzaakte echter om keeper Maarten Vintges te passeren. Vervolgens begonnen beide ploegen flink tegen elkaar op te boksen om de openingstreffer tevoorschijn te halen. Namens GRC 14 kon ook Michael van den Oever de Zwijndrechtse goalie niet aftroeven. Ook bij de mogelijkheid voor Marco Strik was de goalie er op tijd bij. Aan de andere kant liet ook VVGZ zich niet onbetuigd. Keeper Dennis Mijdam had echter een uitstekende redding in huis op de poging van Jasper Huisman. In een moordend tempo bleef het spel op en neer gaan en er zat enorm veel power in de wedstrijd. Met een knappe save hield Mijdam de gasten van scoren af. Vijf minuten voor rust opende GRC 14 eindelijk de score op een goed moment. Maba Jarbou lag de bal ragfijn terug op Henri Versteeg, die de 1-0 klem in de kruising schoot.

Prachtig

Na de rust bleef het prachtig om te zien voor de fans. Daaraan hielp ook de snelle 2-0 mee. Wesley van den Oever sneed een vrije trap scherp aan en Wilco van Oord kopte bij de tweede paal knap binnen. VVGZ moest op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat gebeurde ook bijna, maar Mijdam sloeg de kopbal nog miraculeus over de lat. Een afzwaaier van Wouter Swart sneed ook geen hout. De volgende treffer viel geheel uit het niets aan de andere kant. Ricky Vroon had een voorzet in gedachten. Die werd bij de eerste paal echter curieus in eigen doel gewerkt door de sluitpost van VVGZ. Met de 3-0 had GRC 14 de wedstrijd in de tas.

VVGZ probeerde het nog wel met de moed der wanhoop. De beste mogelijkheden bleven evenwel voor GRC 14. Zo schoof Jarbou een vrije mogelijkheid net naast. Tien minuten voor tijd moest de strijd even gestaakt worden, nadat VVGZ-er Djim Kammerman in een ongelukkig duel zijn voet brak. Na de hervatting verzaakte GRC 14 tegen het ondertal de score nog een fraaier aanzien te geven. Zo schoot invaller Ousame Traore op de paal. Het mocht de pret niet meer drukken. De 3-0 winst was dan ook fraai. "Het is in ieder geval mooi, dat we het nu zo goed doen. We zijn aan een goede reeks bezig en moeten maar kijken hoelang het gaat duren."

Nacompetitieplaats

Waar het gaat eindigen, wist trainer Marcel van Helmond niet. "De jongens pikken het heel goed op. Iedereen is gretig, werkt hard en heeft vertrouwen. Alles ontwikkelt zich goed. Je kan van alles roepen, maar we moeten gewoon tevreden zijn hoe het nu gaat. Het is mooi om te zien hoe de groep gegroeid is. Als we zo doorgaan, moet je haast wel aan een nacompetitieplaats denken", lachte de trainer van GRC 14 met gevoel voor ironie.


Nico van Es