• De vrijwilligers zaten vol creatieve ideeën.
• De vrijwilligers zaten vol creatieve ideeën.

Hartenbrigade maakt het verschil

woudrichem • De Hartenbrigade, waar Nicolette van Andel van Stichting De Vleet in december voor het eerst mee naar buiten kwam, heeft een eerste 'hartenmoment' beleefd.

Tijdens een bijeenkomst in De Lemmenskamp dachten vrijwilligers na over wat de Hartenbrigade nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontplooien. Voorop staat hun grootste wens: "Met de Hartenbrigade gaan we het verschil maken, voor mensen die een hart onder de riem goed kunnen gebruiken." Nicolette signaleert dat er veel mensen zijn die niet lekker in hun vel zitten, van oudere en eenzame mensen tot vluchtelingen. "Vanuit de Hartenbrigade zou ik mensen willen stimuleren om eens een pannetje soep binnen te schuiven, een aai over de bol te geven of een kaartje te sturen. Juist gewoon in de directe omgeving."

Omdat er ook financiën nodig zijn, heeft Nicolette contact gezocht met bedrijven. Er zijn ook ondernemers die zich spontaan meldden om de Hartenbrigade bij te staan. Daarnaast is het de bedoeling dat de Hartenbrigade hartenproducten gaat ontwikkelen en verkopen om zo geld in het laatje te brengen. Want voor de negen goede daden en de drie grote acties die de Hartenbrigade jaarlijks wil organiseren, is nu eenmaal geld nodig. Met inzet van de talenten en mogelijkheden van de vrijwilligers werd woensdag nagedacht hoe een en ander op het gebied van PR, hartenproducten, goede doelen en acties in het vat gegoten kon worden. Met elkaar werden al de leukste dingen bedacht, van Happen en Trappen tot een lipdub wedstrijd voor jongeren. De komende weken worden deze ideeën verder uitgewerkt. "We gaan een positieve beweging creëren met de Hartenbrigade."